Google Haritalar'da üç boyutlu gezinme özelliği: Rotalar için Sürükleyici Görünüm

Özellik, önümüzdeki aylarda Amsterdam, Berlin, Dublin, Floransa, Las Vegas, Londra, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokyo ve Venedik'te kullanıcılara sunulacak.
Google Haritalar'da üç boyutlu gezinme özelliği: Rotalar için Sürükleyici Görünüm

Google’ın bu yıl on beşincisini düzenlediği Google I/O Konferansı dün gece başladı. Google, yazılım ve uygulama geliştiricileri yakından ilgilendiren konferansta beklendiği gibi birçok yeni ürün ve hizmetini tanıttı. Şirket, Google Haritalar'ın belirli şehirlerde yeni bir "Rotalar için Sürükleyici Görünüm" özelliği sunacağını duyurdu.

Google'ın getirdiği yeni özellik, trafik simülasyonları, bisiklet yolları, karmaşık kavşaklar, park yerleri gibi kullanıcının ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri tek bir yerde topluyor ve üç boyutlu bir kuş bakışı görünüm sağlıyor. 

Bu özellik, önümüzdeki aylarda 15 şehirde kullanıma sunulacak. Bu şehirler arasında Amsterdam, Berlin, Dublin, Floransa, Las Vegas, Londra, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokyo ve Venedik bulunuyor. Özelliğin hem Android hem de iOS'ta olacağını belirtelim.

Rotalar için Sürükleyici Görünüm'ün temeli Google'ın geçen yıl I/O'da ilk kez duyurduğu Sürükleyici Görünüm'ü (Immersive View) dayanıyor. Immersive View, haritada yer alan belirli noktaları çok daha gerçekçi bir şekilde görmenize odaklanıyor. Sokak ve havadan görüntülerin bir kombinasyonunu kullanarak, telefon ekranı yardımıyla gidilmek istenilen yere götürmeye yardımcı oluyor.

Aynı zamanda gideceğiniz konumun hava ve trafik durumu da önceden gösteriliyor. Immersive View'un tüm dünyadan 250 farklı noktayı destekliyor. Söz konusu özelliğin, seyahat edenlerin bir şehri ziyaret etmeden önce şehri daha iyi anlamasına yardımcı olmak için tasarlandığı belirtiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.