StartersHub, 2022 yılında 7 yatırım gerçekleştirdi

2022 yılı ile ilgili güncel verilerini paylaşan StartersHub, 2022 yılını 7 yatırım ile kapattığını duyurdu. StartersHub tarafından aktarılan bilgilere göre 7 yatırımın 5'i yeni girişimlere yapılırken diğer 2 yatırım ise devam yatırımı olarak gerçekleşti.
StartersHub, 2022 yılında 7 yatırım gerçekleştirdi

Ülkemizdeki girişim ve yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan StartersHub'ın, 2021 yılı içinde 13 girişime toplamda 1 milyon dolar yatırım yaptığını geçtiğimiz yıl sizlere aktarmıştık. 2022 yılı ile ilgili güncel verilerini paylaşan StartersHub, 2022 yılını 7 yatırım ile kapattığını duyurdu.

StartersHub tarafından aktarılan bilgilere göre 7 yatırımın 5'i yeni girişimlere yapılırken diğer 2 yatırım ise devam yatırımı olarak gerçekleşti.

StartersHub'ın yeni yatırımları arasında ise Delivers.ai, Earnado, Kassa, Quin AI Audience Engine ve DatAnchor yer alıyor. Yeni yatırımlar ile birlikte StartersHub'ın portföylerindeki aktif girişim sayısının 37’ye çıkardığını da ekleyelim.

2022 yılında 3 exit de gerçekleştiren StartersHub'ın fon büyüklüğü ise 18,1 milyon dolara ulaştı. StartersHub, 2022 yılı içinde Glimpse Group'a satılan PulpoAR, Xometry tarafından satın alınan Tridi ve PayTaps tarafından satın alınan Paymes girişimlerinden exit etti.

2022 yılında özellikle B2B şirketlerine odaklandıklarını aktaran StartersHub Yönetici Direktörü Arda Aşkın, 2023 yılında ise yapay zeka, HRtech, finansal teknolojiler, eğitim teknolojileri, üretkenlik, siber güvenlik, geliştirme araçları ve lojistik teknolojileri alanında yatırımlar yapacaklarını belirtti

StartersHub’ın 2022’de 2 binden fazla yerli ve yabancı girişimi incelediğini, 500’e yakın girişimi ilk aşama değerlendirmesine aldıklarını da paylaşan Aşkın, her yıl 10 yeni girişime yatırım yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.