ABD merkezli Xometry, Tridi'yi satın aldı

Sultan Nur Bulut, Çınar Topaloğlu ve Onur Keskin tarafından kurulan Tridi, ABD merkezli Xometry tarafından satın alındı.
ABD merkezli Xometry, Tridi'yi satın aldı

Üretim tedarik sürecini dijitalleştiren Tridi.co'nun 2021'in ağustos ayında TechOne VC liderliğinde 336 bin dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Sultan Nur Bulut, Çınar Topaloğlu ve Onur Keskin tarafından kurulan Tridi, ABD merkezli Xometry tarafından satın alındı. Anlaşmanın finansal detayları henüz açıklanmadı. 

Talebe dayalı üretim için yapay zeka destekli pazar yeri olan Xometry'nin BMW, NASA, Dell Technologies ve Bosch gibi markalarla çalıştığını belirtelim. Satın alma sonrasında Tridi, faaliyetlerine ‘Xometry Türkiye’ ismiyle Xometry Europe’un iştiraki olarak devam edecek. Bu satın almayla birlikte müşteriler, Xometry’nin Anlık Fiyat Motoru® teknolojisini kullanarak projelerini fiyatlandırabilecek.

Yapay zeka destekli Xometry Anlık Fiyat Motoru, milyonlarca veriyi gerçek zamanlı olarak analiz ederek anında fiyatlandırma yapıyor. Xometry Anlık Fiyat Motoru'ndan küçük, orta ve büyük ölçekli şirketler faydalanabilecek.

Tridi Kurucu Ortağı ve CEO'su Çınar Topaloğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Xometry ailesine katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, bundan sonraki süreçte müşterilerimiz ve üretim ortaklarımız, xometry.com.tr üzerinden parça tedarik edebilir veya üretim siparişi alabilir; Xometry'nin en yeni teknolojilerinden ve global üretim uzmanlığından faydalanabilirler."

Xometry CEO'su Randy Altschuler ise Tridi satın almasıyla birlikte Avrupa'daki müşterilere, üretim ihtiyaçlarının karşılanması için daha fazla fırsat sunduklarını dile getirdi: 

"Avrupa'da devam eden genişlememiz, endüstriyel sektör için global pazar yeri olmaya olan tutkumuzu yansıtıyor. Tridi'yi satın almamızla birlikte Avrupa'daki müşterilerimize üretim ihtiyaçlarını karşılamaları için daha fazla fırsat sunuyoruz. Lokal pazar yerlerimiz girişimcilerin, küçük-orta ölçekli işletmelerin ve büyük kurumsal şirketlerin daha güçlü bir tedarik zincirinden faydalanmalarını sağlıyor. Böylece müşteriler, yeni ürünlerini pazara daha hızlı sunabiliyor ve daha verimli çalışabiliyorlar. Dolayısıyla Tridi'ye de bu yolculukta Xometry ailemize katıldığı için hoş geldin diyoruz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.