Servis bankacılığına odaklanan Rackle, 500 bin euro tohum yatırım aldı

Rackle tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda toplamda 500 bin euro yatırım aldı. Rackle'ın 500 bin euroluk yatırımı, Arz Portföy ve Deniz Türkkan'dan geldi.
Servis bankacılığına odaklanan Rackle, 500 bin euro tohum yatırım aldı

Webrazzi Arena 2018 birincisi olan Kobaküs’ü geçtiğimiz yıllarda pek çok kez sizlere aktarmıştık. Kobaküs kurucuları tarafından İngiltere merkezli olarak kurulan bir girişim olarak karşımıza çıkan Rackle, tohum yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

Rackle tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda toplamda 500 bin euro yatırım aldı. Rackle'ın 500 bin euroluk yatırımı Arz Portföy ve Deniz Türkkan'dan geldi. Arz Portföy'ün daha önce Kobaküs’e yatırım yaptığın da hatırlatalım. Rackle, aldığı yatırımla beraber kısa süre içinde yeni nesil bankacılık hizmetini müşterilerine sunmayı hedefliyor.

Birçok şirketin herhangi bir lisansa ihtiyaç duymadan kendi bankacılık çözümünü birkaç hafta içinde müşterilerine sunmasına odaklanan Rackle, yurt içi veya yurt dışında bankacılık hizmeti vermek isteyen şirketlerin kullanabileceği tak-çalıştır çözümlere sahip.

Rackle'ın, Avrupa’da Solarisbank ile iş birliğine gittiğini 2021 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Avrupa için Solarisbank'ı tercih eden Rackle, Türkiye'de ise QNB Finansbank ile birlikte çalışıyor. Rackle, Solarisbank ve QNB’den aldığı servis bankacılık API’larının üzerine geliştirdiği teknoloji sayesinde şirketlere hazır paket yeni bankacılık uygulamaları sunuyor.

Rackle'ın bankacılık ekosisteminin bileşenleri olan pazarlama, teknoloji ve risk birimlerini bir araya getirdiğini belirten Rackle kurucu ortağı Doğukan Gözeten, Rackle’dan servis alıp kendi bankacılık uygulamasını müşterilerine sunmak isteyen firmaların hiçbir teknoloji geliştirmesine gereksinim duymadan müşterilerine bankacılık hizmeti sağlayabildiğini de aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.