Elektrikli araçların ÖTV matrah limiti artırıldı

Gerçekleştirilen ÖTV matrah düzenlemesine göre motor gücü 160 Kilowatt'ı (kW) geçmeyen elektrikli araçların ÖTV matrahı 700 bin TL'den 1,25 milyon TL'ye çıkartıldı.
Elektrikli araçların ÖTV matrah limiti artırıldı

Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, her geçen gün daha da popülerleşmeye devam ediyor. Yurt dışındaki elektrikli otomobil çeşitliliğine oranla hala geride olsak da, pek çok elektrikli otomobil modeli ülkemizde resmi olarak satılıyor.

Resmi Gazete'de karşımıza çıkan yeni bilgilere göre elektrikli araçların ÖTV matrah limiti artırıldı. Gerçekleştirilen ÖTV matrah düzenlemesine göre motor gücü 160 Kilowatt'ı (kW) geçmeyen elektrikli araçların ÖTV matrahı 700 bin TL'den 1,25 milyon TL'ye çıkartıldı.

Motor gücü 160 Kilowatt'ın (kW) üzerinde olan elektrikli araçların ÖTV matrahı ise 1,35 milyon TL oldu. Hatırlatmak gerekirse motor gücü 160 Kilowatt'ın (kW) üzerinde olan araçların ÖTV matrahı 750 bin TL'ydi. Elektrikli araçlar için uygulanan vergi oranları konusunda ise herhangi bir değişiklik gerçekleştirilmedi.

Motor gücü 160 Kilowatt'ı (kW) geçmeyen elektrikli araçların vergi oranları yüzde 10 ile 40 arasında, motor gücü 160 Kilowatt'ın (kW) üzerinde olan elektrikli araçların vergi oranları ise yüzde 50 ila 60 arasında değişiyor. 

Çin'den gelen elektrikli otomobiller için ilave gümrük vergisi geldi

Bir diğer önemli değişiklik ise Çin'den ülkemize gelen elektrikli otomobillerle ilgili. Resmi Gazete'de paylaşılan bilgilere göre Çin'de üretilen elektrikli araçlara yüzde 40 oranında ilave gümrük vergisi uygulanacak. Hatırlatmak gerekirse Çin, kısa süre içinde elektrikli otomobil pazarının en güçlü oyuncularından biri haline geldi. Çin'de üretilen elektrikli otomobillerin ön plana çıktığı nokta ise sundukları uygun fiyatlar.

Ülkemizde de Çin'den gelen ve rakiplerine oranla uygun fiyatlara satılan pek çok elektrikli otomobil modeli yer alıyor. Alınacak olan yüzde 40 oranındaki ilave gümrük vergisi ile birlikte bu durumun değişebileceğini söyleyebiliriz. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.