Amazon'un oyun ve uygulamadan çıkmadan fiziksel ürün satın aldıran yeni servisi: Amazon Anywhere

Amazon Anywhere adı verilen servis, kişilerin oyunları veya uygulamaları terk etmek zorunda kalmadan Amazon mağazalarında fiziksel ürünleri keşfedebilmesini ve bu ürünleri satın alabilmesini sağlıyor.
Amazon'un oyun ve uygulamadan çıkmadan fiziksel ürün satın aldıran yeni servisi: Amazon Anywhere

E-ticaret devi Amazon, özellikle oyuncuları odağına aldığı yeni bir hizmet geliştirdi. Amazon Anywhere adı verilen servis, kişilerin oyunları veya uygulamaları terk etmek zorunda kalmadan Amazon mağazalarında fiziksel ürünleri keşfedebilmesini ve bu ürünleri satın alabilmesini sağlıyor. Kısacası e-ticareti kolaylaştırıyor ve kişinin hem uygulamalarda kalmasını hem de istedikleri ürünleri vakit ve odak kaybetmeden satın almasını hedefliyor. 

Şirket, Amazon'un online pazar yerini Niantic'in yeni artırılmış gerçeklik oyunu Peridot'tan başlayarak video oyunlarına ve mobil uygulamalara taşıyor. Şu anda özelliği denemek isteyenler Peridot oyunundan bunu gerçekleştirebiliyorlar. Oyuncular Amazon hesaplarını uygulamaya bağlayarak tişört, sweatshirt, telefon aksesuarı, yastık gibi merch ürünleri satın alabiliyorlar. Aşağıdaki videoda bu satın alımların nasıl gerçekleştirildiğinin bir örneğini bulmak mümkün.

Amazon tarafından paylaşılan bilgilere göre Amazon mağazalarında olduğu gibi ürün ayrıntıları, resimleri, ürünün bulunabilirliği, Prime uygunluğu, fiyatı ve tahmini teslimat tarihi açılan sayfada görüntülenebiliyor. Kişiler, "satın al" butonunu seçtikten sonra oyundan çıkmadan bağlı Amazon hesabını kullanarak satın almayı kontrol edebiliyor. Ürünler, Amazon'dan yapılan diğer tüm satın alımlar gibi kişiye gönderiliyor ve siparişleri Amazon uygulaması aracılığıyla takip edip yönetmek mümkün oluyor.

Amazon, sanal dünyalardaki çoğu alışverişin şu anda sanal para birimi ve oyun içi dijital öğelerin satın alınmasıyla sınırlı olduğunu, ancak kullanıcılara fiziksel ürünler satın alma seçeneği sunmaya başlamak istediklerini; bu nedenle de Amazon Anywhere uygulamasını başlattıklarını belirtiyor. 

Şu anda bu özellik ABD için aktif edilmiş gibi duruyor, ancak henüz ülkemize özel bir Amazon Anywhere sayfası göremedim. Muhtemelen söz konusu özelliğin global açıdan aktifleştirilmesi biraz zaman alacaktır. Zaten Niantic'in oyunu Peridot da oldukça sınırlı bir kullanıma sahip, zira birçok cihaz için uygulamanın o cihazla uyumlu olmadığı bilgisi paylaşılıyor. Özetle, Amazon Anywhere'in diğer ülkelerde kullanılabilir olması için uygulama iş birliklerini artırması da büyük önem taşıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.