Blockworks, 135 milyon dolar değerleme ile 12 milyon dolar yatırım aldı

Kripto medya şirketi Blockworks, 10T Holdings liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 135 milyon dolar değerleme ile 12 milyon dolar yatırım aldı.
Blockworks, 135 milyon dolar değerleme ile 12 milyon dolar yatırım aldı

Kripto medya şirketi Blockworks, 135 milyon dolar değerleme ile 12 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu 10T Holdings liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna katılanlar arasında Framework Ventures ve kripto yatırımcısı Santiago Santos yer aldı. Bu noktada Santos'un Blockworks kurucu ortağı Jason Yanowitz ile birlikte bir podcast sunduğunu belirtelim. 

Yatırım şirketin araştırma ve veri analiz tarafı Blockworks Research'ü hızlandırmak için kullanılacak. Blockworks Research, abonelik tabanlı olarak araştırma, veri ve analiz, yönetim ve gerçek zamanlı haberlere erişim sunuyor. Blockworks'ün ürünlerine baktığımızda, yakın zamanda yayına alınan GovHub'ın da dikkat çektiğini söylemek mümkün. GovHub, kripto protokol tekliflerini takip ve analiz eden bir platfrom olarak karşımıza çıkıyor. 

Yatırım, şirketin küresel pazarlarda genişlemesi için de kullanılacak. Yanowitz'in aktardığına göre şirket, bu anlamda Asya, Hong Kong ve Singapur ile yakından ilgilenmekte. 

New York merkezli Blockworks, bundan yaklaşık 5 yıl önce Jason Yanowitz ve Michael Ippolito tarafından kuruldu. Şirket şimdiye kadar herhangi bir yatırım almadan (bootstrapped) büyüdü. Ancak yine de şirketin, başlangıçta aile ve arkadaşlarından 100 bin dolar gibi bir destek aldığını belirtmekte fayda var. 

Blockworks, yayıncıların geleneksel gelir modelleri olan reklamcılık ve sponsorluktan gelir elde etmekteydi. AncakŞirket,  2022'de planlarını değiştirdi. Okurlarını özel erişimlere sahip NFT satışlarıyla birer DAO katılımcısına dönüştüren şirket, ilerleyen dönemde araştırma ve analiz platformlarından daha fazla gelir elde etmeyi amaçlıyor. 

Blockworks, geçen yıl 20 milyon dolarlık gelir hedefini önemli ölçüde aştı. Üstelik bu metrik, şirketin bir önceki yıl kazandığının iki katından fazlasını temsil ediyor. 2021'de 17 olan çalışan sayısını 55'e taşıyan şirket, yatırım ile birlikte yeni iş gücünü de ekibe katmayı planlıyor. 

Aynı şekilde kurum, içerik tarafında da geniş bir yelpaze sunmaya başlayacak. Bu anlamda Blocworks, kripto odaklı podcast'ler ile sınırlı kalmayacak ve daha geniş bir şemsiyede finansal podcast'ler alanına ilerleyecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.