Google I/O 2023'te bizleri neler bekliyor?

Bu haberimizde Google'ın geliştirici konferansı olan Google I/O 2023'te tanıtılabilecek yeniliklere yakından bakıyoruz.
Google I/O 2023'te bizleri neler bekliyor?

Google'ın her yıl düzenlediği geliştiricilere yönelik konferansı olan Google I/O, bu yıl 10 Mayıs tarihinde yani yarın gerçekleşecek. Google I/O 2023 kapsamında pek çok yeni Google ürününün karşımıza çıkması bekleniyor. Bu haberimizde ise Google'ın geliştirici konferansı olan Google I/O 2023'te tanıtılabilecek yeniliklere yakından bakacağız.

Google tarafından tanıtılacak olan yenilikler arasında hem donanım hem de yazılım ürünlerinin yer alacağını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Google, Pixel akıllı telefon ailesi ile birlikte akıllı telefon pazarının önemli oyuncular arasında yer alıyor. Google I/O 2023'te Pixel akıllı telefon ailesinin yeni üyesi olan Pixel Fold'un tüm detaylarının da paylaşılması bekleniyor.

Pixel Fold

Akıllı telefon pazarının geleceği olarak görülen katlanabilir akıllı telefonlar, her geçen gün yeni bir model ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. İlginç bir pazarlama politikasına sahip olan Google, I/O 2023 konferansından sadece birkaç gün ilk katlanabilir akıllı telefonu olan Pixel Fold'un tanıtım videosunu paylaştı.

Uzun zamandır Google'ın bir katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Google tarafından paylaşılan video ile birlikte bu durum kesinleşmiş oldu. Şu an için Pixel Fold modelinin teknik detayları ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. Pixel Fold modelinin tüm detayları Google I/O 2023'te karşımıza çıkacak.

Pixel Tablet

En son 2015 yılında Google Pixel C tableti ile karşımıza çıkan şirket, geçtiğimiz yıl düzenlediği Google I/O 2022'de yeni bir tablet modelini de gösterdi. Google I/O 2022'de gösterilse de teknik detayları paylaşılmayan Pixel Tablet modelinin tüm detaylarının Google I/O 2023'te paylaşılması bekleniyor.

Gücünü Google tarafından üretilen Tensor G2 çipinden alması beklenen Pixel Tablet, 8 GB RAM de sunabilir. Android 13 işletim sistemi birlikte gelecek olan tablet, 11 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak.

Google Pixel 7A

Google I/O 2023'te karşımıza çıkması beklenen bir diğer model ise Pixel akıllı telefon ailesinin yeni üyesi Google Pixel 7A olacak. Pixel akıllı telefon ailesinin orta segmenti için geliştirilen Google Pixel 7A modeli ile ilgili sızıntılar geçtiğimiz aylarda pek çok kez karşımıza çıktı.

Tıpkı Pixel Tablet gibi Google'ın geliştirdiği Tensor G2 çipini kullanacak olan Google Pixel 7A, 64 ve 13 megapiksellik iki kamera ile gelecek. Google Pixel 7A modelinin fiyatının ise 550 dolar seviyelerinde olması bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse Google Pixel 6A modelinin fiyatı 499 dolardı.

Android 14

Android işletim sisteminin yeni versiyonu olacak olan Android 14 ile ilgili çeşitli detayların da Google I/O 2023'te karşımıza çıkması bekleniyor. Android 14 işletim sisteminin özellikle katlanabilir akıllı telefonlara odaklanması da beklenenler arasında. Pixel Fold modelini tanıtan Google'ın Android 14 ile birlikte katlanabilir akıllı telefon modellerine odaklanması sürpriz olmayacaktır.

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro 

Pixel ailesinin yıl içinde tanıtılması beklenen amiral gemisi modelleri olan Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro, ilk kez Google I/O 2023'te görünebilir. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılan Pixel 7 modeli, ilk kez Mayıs ayında düzenlenen Google I/O 2022'de karşımıza çıkmıştı. Google, Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modelleri için de benzer bir strateji izleyebilir.

Yapay zeka ve Bard

Yapay zeka dünyasının en önemli oyuncuları arasında yer alan Google'ın ChatGPT rakibi Bard'ı resmi olarak duyurduğunu geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Bard ile ilgili yeni bilgiler ve Google'ın yapay zeka konusundaki çalışmaları ile ilgili bilgiler de Google I/O 2023'te paylaşılacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.