Tanınmış karakterler ile sohbet etmenizi sağlayan yapay zeka uygulaması: Superchat

Superchat ile Socrates, Benjamin Franklin, Marie Curie gibi tarihi karakterlerin yanı sıra Gizmo, Peter Pan ve Sherlock Holmes gibi kurgu karakterlerle iletişim kurabiliyorsunuz.
Tanınmış karakterler ile sohbet etmenizi sağlayan yapay zeka uygulaması: Superchat

ChatGPT'ye alternatif 4 uygulama başlıklı yazımızda sizlere yaşayan ve artık aramızda olmayan ünlü karakterler ile sohbet etmenizi sağlayan Character.AI'dan bahsetmiştik. Tıpkı Character.AI gibi Superchat de ünlü iş insanları, liderler, dizi ve sinema dünyasında kült haline gelen karakterler ile sohbet etmenizi sağlıyor. 

ChatGPT destekli uygulamada, Socrates, Benjamin Franklin, Marie Curie gibi tarihi karakterlerin yanı sıra Gizmo, Peter Pan ve Sherlock Holmes gibi kurgu karakterlerle iletişim kurabiliyorsunuz. Özellikle araştırmak istediğiniz belli konular mevcut ise Superchat, öğrenmenin eğlenceli bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca uygulamada tanımlanan müzisyen, stilist, kişisel antrenör gibi karakterlerle yazışmanız mümkün. Karakterler, "Memes", "Helpers", "Books", "History","Fairy Tales", "Mythology", "Comics" ve "Cartoons" kategorileri altında yer alıyor. Superchat'te, birbirinden farklı yapay zeka destekli avatar ile birden fazla sohbet gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Buna ek olarak uygulama, sesli mesaj özelliği sunuyor. Böylece karakterlerle sesli mesaj üzerinden iletişim kurabiliyorsunuz. Doğrudan Türkçe dil desteği ile kullanabildiğiniz uygulamada, karakterlerin telaffuzlarının henüz beklentinin altında kaldığını söyleyebiliriz. 

Ücretsiz sürümde karakterlerin bir kısmıyla yazışabiliyorsunuz ancak sesli mesaj gönderimi ücretli sürüme dahil. Superchat bu anlamda aylık ve yıllık ödeme imkanına sahip iki farklı paket sunmakta. Aylık paket haflalık 138 TL, yıllık paket ise haftalık 34,62 TL üzerinden kullanıcılar ile buluşuyor. 

Her bir karakter yazışmadan önce kendini kısaca tanıtıyor. Örneğin Medusa, "Efsanelere göre insanları taşa çevirebiliyorum" ifadesini kullanabiliyor. Bununla beraber,sorulara kapsamlı yanıtlar alabildiğinizi belirtelim. Edison ile görelilik teorisini konuşabiliyor, müzisyen isimli karaktere caz vokal kariyeri için atılması gereken adımları sorabiliyorsunuz. 

Uygulamanın yaratıcısı Gorilla Technologies, aynı zamanda iPhone kişiselleştirme uygulaması Brass ve Sticker üreticisi StickerHub uygulamalarının sahibi. Şirket yapay zeka sohbet botlarının yıldızının parladığı bu dönemde, kullanıcıların ilgisini gelire dönüştürmeyi planlıyor. Mart ayında yapay zeka destekli uygulama içi kullanıcı harcamaları yıldan yıla yüzde 4 bin artış gösterdi ve 3 milyon dolara ulaştı. Superchat'in de yaygınlaşan bu trendde yerini sağlamlaştıracağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.