Kitap özetleri sunan Blinkist, Go1 tarafından satın alındı

Blinkist tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Avustralya merkezli Go1 tarafından satın alındı. Blinkist ve Go1 arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Kitap özetleri sunan Blinkist, Go1 tarafından satın alındı

Kurgusal olmayan kitapların kısaltılmış versiyonlarını kullanıcılarına sunan bir platform olarak karşımıza çıkan Blinkist, e-kitap pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Blinkist tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Avustralya merkezli Go1 tarafından satın alındı. 

Blinkist ve Go1 arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Go1’s co-CEO'su ve kurucusu Andrew Barnes'ın açıklamalarına göre satın alma bedeli hem nakit hem de Go1 hissesi olarak ödenecek.

2012 yılında Holger Seim, Niklas Jansen, Sebastian Klein ve Tobias Balling tarafından Berlin'de kurulan Blinkist, kitapların kısaltılmış versiyonları ile birlikte dijital öğrenmeye odaklanıyor. Blinkist tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, bugüne kadar 26 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldı.

Kurgusal olmayan kitapların kısaltılmış versiyonlarını ve özetlerini sunan Blinkist, kullanıcılarının 15 dakika içinde kitaplar hakkında fikir sahibi olmasını sağlıyor. En son 2018 yılında 18,8 milyon dolar yatırım alan Blinkist'in değerlemesinin 160 milyon dolar seviyelerinde olduğunu da ekleyelim. Blinkist, bugüne kadar ise toplamda 34,8 milyon dolar yatırım aldı.

2015 yılında Andrew Barnes, Chris Eigeland, Chris Hood ve Vu Tran tarafından Avustralya'da kurulan Go1 ise eğitim içeriklerine odaklanıyor. 60'tan fazla ülkede 8 milyon kişi tarafından kullanılan Go1, en son geçtiğimiz yıl 2 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon yatırım da almıştı.

Go1'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 383 milyon dolar seviyelerinde. Go1 tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Blinkist satın almasını kurumsal online öğrenme pazarındaki konumunu güçlendirmek için gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.