Wise, Türkiye'deki kullanıcılara para transferi kısıtlaması getirdi; TransferGo ise tüm transferleri durdurdu [Güncellendi]

Wise hesabınızda farklı para birimleri dahil olmak üzere para bulunduramayacaksınız. TransferGo paylaştığı bir tweet ile Türkiye'den yapılan tüm transferleri durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı. 
Wise, Türkiye'deki kullanıcılara para transferi kısıtlaması getirdi; TransferGo ise tüm transferleri durdurdu [Güncellendi]

Londra ve Tallinn merkezli uluslararası para transferi şirketi TransferWise'ın isim değiştirerek yoluna Wise markası ile devam etme kararı aldığını sizlere aktarmıştık. Wise paylaştığı bir duyuru ile Türkiye'deki kullanıcıların bazı kısıtlamalarla karşılaşacağını açıkladı.

Şirket, Türkiye'de yaşayanların yerel regülasyonlar kapsamında bir takım değişikliklerden etkileneceğini dile getirdi. Eğer kayıtlı adresini Türkiye'de ise Wise'ı kullanarak düşük işlem ücretleriyle banka hesabınızdan yurt dışına para gönderiminde bulunabileceksiniz. Ancak bundan böyle Wise hesabınızda farklı para birimleri dahil olmak üzere para bulundurmayacaklasınız ya da Wise Hesabınıza para kabul etmek için uluslararası hesap bilgilerini alamayacaksınız. 

Şirketin gelecekte bu servisleri yeniden Türkiye'deki kullanıcılara açıp açmayacağı ise belirsizliğini koruyor. 

Bununla birlikte para transferi şirketi TransferGo paylaştığı bir tweet ile Türkiye'den yapılan tüm transferleri durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı. 

Şirket paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

Türkiye'deki güncel olaylar nedeniyle finansal piyasalar istikrarsızlık gösteriyor. Bu durum, müşterilerimiz ve bizim için para transferlerinde bir risk oluşturuyor. Müşterilerimizin parasıyla risk almamak bizim şirket politikalarımızdan biri, bu nedenle de temkinli olmamız gerekiyor. Bunun sonucu olarak, Türkiye'den yapılan tüm transferleri durdurmak zorunda kaldık. Durumu yakından izliyoruz, ortam stabil olur olmaz Türkiye’den para transferlerini tekrar başlatacağız.

Güncelleme:

TransferGo tarafından yapılan son açıklamaya göre şirket, Türkiye'den para transferlerine yeniden başladı. Şirket, para piyasalarındaki belirsizlikten dolayı, önümüzdeki haftalarda ara sıra servisi kapayıp açmak durumunda kalabileceklerini de belirtti. 

Wise tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 12 Haziran 2023 itibarıyla Türkiye'den yurt dışına para transferini tekrar başlattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.