Yerli mobil oyun girişimi Frantic Games, 2,4 milyon dolar yatırım aldı

Frantic Games tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2,4 milyon dolar yatırım aldı. Frantic Games'in 2,4 milyon dolarlık yatırımı, Vgames liderliğinde gerçekleşti.
Yerli mobil oyun girişimi Frantic Games, 2,4 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemizdeki girişim ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri, yatırımlar almaya devam ediyor. Ankara merkezli bir mobil oyun girişimi olarak karşımıza çıkan Frantic Games, tohum öncesi yatırım turunda yatırım aldığını duyurdu.

Frantic Games tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2,4 milyon dolar yatırım aldı. Frantic Games'in 2,4 milyon dolarlık yatırımı, Vgames liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Vgames haricinde ise 500 Emerging Europe ve Akın Babayiğit de katıldı.

Alınan 2,4 milyon dolarlık yatırım, Frantic Games'in yeni oyun ve markalar geliştirmesi için kullanılacak. 2022 yılının Kasım ayında Kürşad Can Mutlu, Ali Dal, Anıl Duyal Baydır ve Alican Sayan tarafından Ankara'da kurulan Frantic Games, hybrid casual olarak adlandırılan mobil oyunlar geliştirmeyi hedefliyor. 

Kurucu ekibin daha önce Loop Games, MagicLab Games ve Ruby Games gibi önemli oyun firmalarında çalışmış tecrübeli kişilerden oluştuğunu da ekleyelim. Ekip üyelerinin daha önce üzerinde çalıştığı oyunlar arasında ise Match 3D, Match Tile 3D, Touchdown Glory, Epic Race ve Fidget Trading gibi önemli yapımlar yer alıyor.

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Frantic Games CEO'su Kürşad Can Mutlu, Vgames, Emerging Europe 500 ve Akın Babayiğit'in rehberliği ve yatırımlarıyla hybrid casual oyunlarda yeni ufuklara doğru ilerleyeceklerini aktardı. Mutlu, Frantic Games'te ekibin başarı için en önemli KPI olduğuna inandıklarını da paylaştı.

Türkiye'nin oyun ekosisteminin kendini defalarca kanıtladığını belirten 500 Emerging Europe’un kurucularından Enis Hulli, ekibin tecrübelerine ve daha önceki başarılarına baktıklarında Frantic Games'e yatırım yapmanın eşsiz bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.