Gmail'e mavi onay işareti geliyor

Şirketin paylaştığı bilgilere göre bundan sonra Gmail'de e-posta gönderenlerin yanında kimliklerini doğrulayan mavi onay işareti yer alacak. 
Gmail'e mavi onay işareti geliyor

2021 yılında marka logolarına özel doğrulama için destek sunmaya başlayan Gmail, şimdi de e-postalara mavi onay işareti ekliyor. Google'ın şimdiye kadar kurduğu sistem, Mesaj Doğrulama için Marka Göstergeleri (BIMI) standartından faydalanıyor. Şirketin paylaştığı bilgilere göre bundan sonra Gmail'de e-posta gönderenlerin yanında kimliklerini doğrulayan mavi onay işareti yer alacak. 

BIMI özelliği, markaların e-postalarda logolarını bir avatar olarak kullanmalarını sağlıyor. Şimdiye kadar Mesaj Doğrulama için Marka Göstergeleri'ni kullanan markalar özellikten otomatik olarak faydalanabilecek. Google bu özellik kapsamında meşru göndericilerin, taklit hesaplardan ayrılmasını sağlayacak. 

Mavi onay işareti üzerinde gezindiğinizde, "bu e-postanın göndericisi doğrulanmıştır" ifadesi ile karşılaşıyorsunuz. Bu yeniliğin markaların adına gerçekleştirilen spam e-postaları durdurması planlanıyor. 

Google bugünden itibaren mavi onay işaretlerini, Workspace hesaplarında ve kişisel Google hesaplarında yayına almaya başlayacak. 

Mavi onay işareti, pek çok platform için kullanıcıları güvende tutmanın bir yolu olarak öne çıkıyor. Twitter'da bir tartışma konusuna dönüşen ve Blue abonelikleriyle ilişkilendirilen mavi onay işaretleri, Meta tarafından da ücretli aboneliklerin bir parçası haline getirildi. Önümüzdeki dönemde Gmail'in buna benzer bir strateji izleyip izlemeyeceğin bekleyip göreceğiz. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.