Airbnb'den yeni özellikler: Ev sahipleri hakkında daha fazla bilgi, uzun dönem konaklamayı kolaylaştırma

Airbnb, kullanıcılardan aldığı geri dönüşlerle bazı yeni özellikler yayınladı.
Airbnb'den yeni özellikler: Ev sahipleri hakkında daha fazla bilgi, uzun dönem konaklamayı kolaylaştırma

Özellikle yurt dışı konaklamalarında sıklıkla tercih edilen Airbnb, kullanıcılardan aldığı geri dönüşlerle bazı yeni özellikler yayınladı. Şirketin CEO'su Brian Chesky'nin paylaştığı bilgilere göre artık tüm ödeme talimatları, kullanıcı rezervasyon yapmadan önce kayıt sayfasında görüntülenebilecek, ayrıca kullanıcılar ödemelerle ilgili geri bildirimde bulunabilecek. Kişiler, eğer çıkış yaparken ödeme konusunda sorun yaşayıp bunu bildirirlerse, Airbnb odasının veya evinin sahibi de bu konuda aldığı yorumlar nedeniyle düşük bir puana ulaştıysa, düşük ödeme puanlarına sahip listeler sistemden kaldırılacak.

Uzun konaklamalar için ekstra avantajlar sunulmaya başlanıyor

Chesky, artık daha fazla kullanıcının uzun süreli konaklamalar yaptığını söylüyor. Bu yüzden uzun konaklamalar için arama yapmayı kolaylaştıran "Months" sekmesini yayına aldıklarını belirtiyor. Daha uzun konaklamanın pahalı olabileceğini, bu yüzden üç yenilik getirdiklerini söyleyen Chesky, üç aydan uzun süre konaklamalardan sonra ücretlerin düşürülebileceğini, Klarna ile yapılan iş birliği ile ABD'li konukların kredi kartı ücretlerinden tasarruf etmek için banka hesabıyla ödeme yapabileceğini ve ev sahiplerinin daha kolay bir şekilde aylık indirimler belirleyebileceğini, aynı zamanda daha esnek iptal koşulları sunabileceğini belirtiyor. 

Ev sahibi hakkında daha fazla bilgi

Platform, artık her kayıtta birlikte kalınan ev sahibi hakkında daha fazla ayrıntı sağlayacağı özel bir "Rooms" kategorisini de yayına aldı. Buna göre Airbnb'nin web sitesinde ve uygulamasında, artık kalmak istenilen konumdaki tüm kiralık odaların bir listesini görmek için Rooms sekmesini seçmek yeterli. Buna göre her ilanın sol alt köşesinde, ev sahibinin fotoğrafıyla birlikte hazır bir "ev sahibi pasaportu" bulunuyor. Bir pasaporta tıkladığınızda, ev sahibi hakkında puanları, değerlendirmeleri ve Airbnb'de ne kadar süredir ev sahipliği yaptıklarının yanı sıra ilgi alanları, işleri, evcil hayvanları, evlerinin benzersiz yönleri gibi paylaşmayı seçtikleri diğer bilgileri de bulabiliyorsunuz.

Ev sahibinin pasaportları ayrıca ev sahibinin kimliğini, e-posta adresini ve telefon numarasını Airbnb'de onaylayıp onaylamadığını da söylüyor. Şirket, her "Rooms" listesinin, yatak odası kapısının kilitli olup olmadığı, banyoların ortak mı yoksa özel mi olduğu ve ev sahibi dışında evde başka biriyle mi kalacağınız hakkında bilgi içereceğini de belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.