SPONSORLU

Yandex Ads ve ROIPUBLIC, Saat&Saat için reklam harcamalarını ve dönüşüm maliyetlerini optimize etti

Bir e-ticaret firmasının işlem başına maliyet, dönüşümler ve gelir artışı açısından sektör ortalamasını nasıl büyük ölçüde geride bıraktığını incelemeye ne dersiniz?
Yandex Ads ve ROIPUBLIC, Saat&Saat için reklam harcamalarını ve dönüşüm maliyetlerini optimize etti

Günümüzün zorlu e-ticaret ortamında müşteriler kişiselleştirilmiş içerik ve ürün önerileri istiyor ve markaların harcamalarına dikkat ederken tercihlerini de dikkate almasını bekliyor. Bu durum, seçenek bolluğu ile birleştiğinde müşterileri hızlı değişimlere yönlendiriyor. Markaların kolayca değiştirilebilmesi, işletmelerin dikkat çekmek ve ilgiyi korumak için yenilikçi reklam stratejileri kullanmasını çok önemli hale getiriyor.

Türkiye'nin önde gelen perakendecilerinden ve dünyaca ünlü markaların distribütörlerinden Saat&Saat, web sitesi trafiğini ve satışları artırmak için dijital performans ajansı ROIPUBLIC ile ortaklık kurduğunda, ekip çalışmasına Yandex Ads’de eklendi!

1971 yılında kurulan Saat&Saat, kısa sürede dünyaca ünlü saat ve takı markalarının Türkiye distribütörlüğünü yaptı. Saat&Saat, Welder, Jacques Philippe, Milano X Change'in tüm haklarına ve U.S. Polo Assn.'nin üretim ve satış haklarına sahiptir. Aralarında Raymond Weil, Maurice Lacroix, Versace, Philipp Plein, Emporio Armani, Missoni'nin de bulunduğu 30'a yakın ünlü markanın distribütörlüğünü yapmaktadır.

Yandex Ads'in yeniden hedefleme yetenekleri; hedef ülkelerdeki etkileyici kitle kapsamı, özel trafik kaynakları, şeffaf sonuçları ve dönüşüm başına öngörülebilir maliyet hesapları ile neredeyse rakipsizdi ve bu Yandex Ads’i Saat & Saat için vazgeçilmez bir ortak haline dönüştürdü. Bu şekilde, reklam harcamalarını optimize ettiler ve web sitesi ziyaretçilerini sadık müşterilere dönüştürdüler.

ROIPUBLIC ise, hedef pazardaki erişimini genişletmek için çok yönlü bir yaklaşım benimseyen akıllı ve etkili bir strateji uygulayarak katkı sağladı. Dinamik içeriğe sahip etkileşimli reklam banner'ları kullandılar ve ürünlerini görüntülemiş olan kullanıcıları hedeflediler. Bu şekilde marka bilinirliğini artırmayı, edinme başına maliyeti optimize etmeyi ve reklam harcamalarından elde ettikleri getiriyi artırmayı başardılar.

Yandex Ads'in yeniden hedefleme çözümü, reklam harcamasının getirisini artırmanın ve EBM'yi optimize etmenin yanı sıra marka bilinirliğini de artırmanın etkili ve uygun maliyetli bir yolu olduğunu kanıtladı.

Rakamlara bakalım ve Mayıs 2022'den Ocak 2023'e kadar süren kampanyanın beklentileri nasıl aştığını görelim:

Saat & Saat, yeniden hedefleme kampanyasıyla dikkate değer sonuçlar elde etti. Başarı göstergelerinden biri, 88,68 liralık CPA metriği ile 1 322'ye ulaşan dönüşüm sayısı oldu. Bir işletmenin faaliyet giderlerinin elde ettiği gelire oranını ölçen maliyet-gelir oranı önemli ölçüde iyileşerek 4,26 liraya yükseldi. Bir diğer etkileyici sonuç ise %2300 (23,46) olarak gerçekleşen Aktif kârlılık oranıydı. Bu rakamlar sayesinde Saat & Saat, kampanyadan elde ettiği kârı birkaç ay içinde yirmi kat artırmayı başardı.

Siz de satışlarınızı artırmakla ilgileniyorsanız, Yandex Ads web sitesini ziyaret edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.