Linktera, Letven Capital’dan 100 milyon TL yatırım aldı

Linktera tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 100 milyon TL yatırım aldı. Linktera'nın 100 milyon TL'lik yatırımı, Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi şirketi olan Letven Capital’dan geldi.
Linktera, Letven Capital’dan 100 milyon TL yatırım aldı

Finans, bankacılık, medya, ulaşım, lojistik, e-ticaret ve kamuya dijital dönüşüm ve danışmanlık hizmeti veren bir girişim olarak karşımıza çıkan Linktera, yatırım aldığını duyurdu. Linktera tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 100 milyon TL yatırım aldı.

Linktera'nın 100 milyon TL'lik yatırımı, Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi şirketi olan Letven Capital’dan geldi. Linktera tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 100 milyon TL'lik yatırım, şirketin Türkiye ve Dubai’de bulunan merkez ve satış ofislerinin yanı sıra yeni coğrafyalara açılması, mevcut ürünlere ilave olarak yeni ürün ve hizmetler geliştirmesi için kullanılacak.

2011 yılında markalara uçtan uca danışmanlık ve dijital dönüşüm hizmeti adına kurulan Linktera, bankacılık, finans, havacılık, ulaşım, perakende, e-ticaret, kargo ve belediyeler gibi farklı sektörlerde 100’den fazla kurum ve kuruluşa hizmet veriyor.

Hatırlatmak gerekirse Linktera, 2019 yılı sonunda bir servis ve hizmet firmasından Fintech şirketine dönüşme stratejisini benimsedi. Linktera Labs adını verdiği şirket içi girişimcilik ekosistemi ile elindeki bilgi ve tecrübeleri ürünlere çevirmeye başlayan Linktera, şu an için 6 farklı ürüne sahip.

Linktera'nın sunduğu çözümler arasında risk yönetimi, teknoloji geliştirme, yasal raporlamalar, süreç izleme ve geliştirme, robotik süreç otomasyonu, veri analitiği ve modelleme, smart sourcing bulunuyor. Yeni yatırımı Ar-Ge ve insan kaynağı güçlerini daha da artırmak için kullanacaklarını paylaşan Linktera CEO’su Taşkın Osman Aksoy, gelecekte halka arz gerçekleştirmek istediklerini de aktardı.

Şirketlerin yatırım aldığı zaman bu sermaye girişini kullanma biçiminin o şirketin kendi yaptığı işe ve ülkesine bakışını da ortaya koyduğunun altını çizen Letven Capital Genel Müdürü Kamil Kılıç, Linktera gibi hizmet sağlayan ve teknoloji üreten şirketlerin son yıllarda yatırımcıların gözdeleri arasında yer alıyor olmasının bir tesadüf olmadığını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.