Yerli blockchain girişimi Metatime, yatırım aldı

Yıldız Tekno Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı öncülüğünde Halkbank, Türk Telekom Ventures ve Kalyon Ventures gibi şirketlerin de aralarında olduğu bir grup yatırımcı, Metatime'a yatırım yaptı.
Yerli blockchain girişimi Metatime, yatırım aldı

Yıldız Tekno Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı öncülüğünde Halkbank, Türk Telekom Ventures ve Kalyon Ventures gibi şirketlerin de aralarında olduğu bir grup yatırımcı, Metatime'a yatırım yaptı. Metatime Kurucu Ortağı ve CEO’su Yusuf Sevim, aldıkları yatırımla en kısa sürede 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Söz konusu yatırımın bir kısmı hisse karşılığı, bir kısmı da token arzı ile gerçekleşti.

Yıldız Tekno GSYO, kripto para borsası, kripto para cüzdanı, blockchain altyapısı, NFT pazar yeri ve stabil kripto para birimi gibi ürün ve servislerle ilk kullanıcılarını kabul etmeye başlayan platformun tohum yatırım turuna yüzde 1 hisse için 150 bin dolarlık yatırımla katıldı. 210'dan fazla çalışanla 2021'den bu yana faaliyet gösteren Metatime'ın sınırlı ortakları arasında banka ve telekomünikasyon şirketleri de yer aldı.

Finansmanın geri kalanının 33 gizli melek yatırımcı tarafından bir token turunda sağlandığını dile getiren Yusuf Sevim, “Metatime ekosisteminin kripto para birimi MetaCoin (MTC) üzerinden gerçekleştirilen turda ilk 100 milyon MTC 5 sentten, diğer 100 milyon MTC ise 6 sentten ocak ve şubat aylarında alıcı buldu. Gerçekleştirdiğimiz ilk ön satışlara Türkiye, Danimarka ve Almanya’dan yatırımcılar katıldı” dedi.

Metatime'ın geliştirme faaliyetleri 2019’dan bu yana sürüyor ve projenin iki kurucu ortağı tarafından yapılan 10 milyon dolarlık yatırımla faaliyete başladığını belirtiliyor. Yusuf Sevim, “Tohum yatırımı topladığımız ön satış sürecinde, 4 haftalık süre içinde Metatime platformuna 230 bini aşkın kullanıcı katıldı. Blokzinciri odağındaki en kapsamlı ürün ve servisleri geliştirmeye odaklanan Metatime olarak kripto para borsamızı, yerel blokzinciri ağımızı, stabil kripto para birimimizi ve MTC kripto para birimini 11 Kasım’da yayına almayı planlıyoruz. NFT pazar yerimiz ve Metatime ekosistemine ait kripto para cüzdanı ise önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek. 11 Kasım’dan itibaren melek yatırımcılarımızın sahip olduğu kripto para birimlerinin yüzde 10’unun kilidi açılacak. Geri kalan yüzde 90’lık arzın kilidini ise 11 Kasım’ı takip eden 225 gün boyunca, günlük yüzde 0,4’lük bir oranla açacağız” dedi.

Yusuf Sevim, her bir MetaCoin'i 7 sent olarak sabit fiyattan sundukları özel satış turunun sürdüğünü belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.