İşitme sağlığı için yazılım geliştiren TympaHealth, 23 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında eski kulak, burun ve boğaz cerrahı olan Krishan Ramdoo tarafından kurulan şirket, mobil telefonlara işitme kaybının derecesi ölçmek için yazılım geliştiriyor.
İşitme sağlığı için yazılım geliştiren TympaHealth, 23 milyon dolar yatırım aldı

İşitme sağlığı için yazılım geliştiren TympaHealth, 23 milyon dolar yatırım aldı. 23 milyon dolarlık yatırım turu, Octopus Ventures liderliğinde gerçekleşti. Londra merkezli şirketin yatırım turuna Dara Capital ve Rezayat Investments'ın yanı sıra Bob Davis ve Jeff Leerink gibi seri yatırımcılar da katıldı. Yeni gelen yatırım, şirketin ABD'deki faaliyetlerini genişletmek için kullanılacak.

Alınan 23 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte TympaHealth girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 31 milyon dolara ulaştı. 2017 yılında eski kulak, burun ve boğaz cerrahı olan Krishan Ramdoo tarafından kuruldu. Şirket, mobil telefonlara işitme kaybının derecesi ölçmek amacıyla cihaz ve yazılım geliştiriyor. Şu an Android telefonlarda çalışan cihazın iPhone'lar için ise temel bir sürümü bulunuyor.

Cihaz, odyometriste gerek kalmadan 30 dakikada yüksek çözünürlüklü dijital otoskopi, microsuction mum çıkarma ve işitme taraması yapıyor. Hasta kayıtları dünyanın herhangi bir yerindeki sağlık çalışanlarıyla paylaşılabiliyor. TympaHealth'in amacı insanları düzenli kulak ve işitme sağlığı kontrollerini teşvik etmek ve işitme sağlığı ile ilgili yükü sağlık kuruluşları üzerinden azaltmak. 

Yatırımcılar, işitme sağlığı üzerine teknoloji geliştiren şirketlere yatırım yapıyor. Geçen Kasım ayında işitme cihazı teknolojisi alanında çalışan Yes Hearing 10 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin 10 milyon dolarlık yatırım turu, Blue Heron Capital liderliğinde gerçekleşti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.