Odağına kredi raporlarını alan yerli fintech: İnteraktif Kredi

2017 yılında Cesur Ölçenoğlu ve Mustafa Gümüş tarafından kurulan İnteraktif Kredi, kullanıcılara yapay zeka tabanlı karar desteği için finansal raporlar sunan bir yazılıma sahip.
Odağına kredi raporlarını alan yerli fintech: İnteraktif Kredi

Finans teknolojilerine odaklanan İnteraktif Kredi girişiminin, Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım’dan 8 milyon TL değerleme ile yatırım aldığını 2021 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. 2017 yılında Cesur Ölçenoğlu ve Mustafa Gümüş tarafından kurulan İnteraktif Kredi, kullanıcılara yapay zeka tabanlı karar desteği için finansal raporlar sunan bir yazılıma sahip.

Geleneksel kredi skorlama yöntemlerinde kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının ödeme düzeni ve limit kullanımlarına bakılarak skorlanıyor. İnteraktif Kredi’de ise geleneksel kredi skorlama yöntemleri yerine yeni nesil kredi skorlama yöntemleri ile borçlanmaya konu olan tüm veri setlerini toplanıyor ve birlikte değerlendiriliyor.

İnteraktif Kredi tarafından değerlendirilen veriler arasında kredi kartı, kredi, kredili mevduat hesapları, varlık yönetim şirketi verileri, fatura abonelik ve ödemeler, kira kayıtları, bankacılık hesaplarındaki hareketler, araç kiralama kayıtları ve internet faturası yer alıyor.

İnteraktif Kredi Güven Raporu ile bireylere nasıl kredi alabilecekleri ile ilgili yol gösteren çözümler sunmayı hedefleyen İnteraktif Kredi, kullanıcılarının kendileri için özelleştirilen kredi raporunu inceleyerek bankaların gözünde nasıl bir müşteri olduklarını görmelerini de sağlıyor.

Kullanıcılar, rapor sayesinde, kredi almalarının önündeki engellerin ne olduğunu inceleyebilir, yapay zeka yardımı ile oluşturulan tavsiye motorları ile de bu engelleri nasıl aşacaklarını öğrenip istedikleri krediye ulaşabilirler. Girişimin kira raporu ise ev ve araç kiralamalarında bireylere güvenilir bir kiracı olduklarını ispat etmede kullanıcılara yardımcı oluyor.

Yaklaşık 750 bin kullanıcıya ulaşan İnteraktif Kredi, bugüne kadar 200 binden fazla satış gerçekleştirdi. İnteraktif Kredi'nin Türkiye Sigorta, Halkbank, Aktif Bank, Enpara, QNB Finansbank, TEB, Denizbank, Akbank ve Burgan Bank gibi önemli firmalar ile iş birliği içinde olduğunu da ekleyelim.

Kredi konusunda veri sağlayan diğer çözümler ile rakip konumda yer alan İnteraktif Kredi, 99 TL'lik raporların satışları üzerinden gelir elde ediyor. Bu yıl içinde iki kurum arasında ki borçlanmada yol gösterebilecek kurumsal kredi raporunu da pazara sunmak isteyen girişim, Azerbaycan açılarak global yolculuğuna başlayacak. Son olarak İnteraktif Kredi'nin Workup Girişimcilik Programı’nın 10. dönemine seçilen 9 girişim arasında yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.