Hukuk odaklı yapay zeka girişimi Harvey, Sequoia Capital liderliğinde 21 milyon dolar yatırım aldı

Hukuk alanında üretimsel yapay zeka girişimi olarak faaliyet gösteren Harvey'nin yatırım turuna, Sequoia Capital'ın yanı sıra OpenAI Startup Fund, Conviction, SV Angel ve Elad Gil katıldı.
Hukuk odaklı yapay zeka girişimi Harvey, Sequoia Capital liderliğinde 21 milyon dolar yatırım aldı

Hukuk alanında üretimsel yapay zeka girişimi olarak faaliyet gösteren Harvey, Sequoia Capital liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 21 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna OpenAI Startup Fund, Conviction, SV Angel ve Elad Gil de katıldı.

Harvey, avukatların doğal dili kullanarak basit talimatlar ile yasal belgeler oluşturmasını veya yasal araştırma yapmasını sağlamak için GPT-4 teknolojisi üzerine inşa edilmiş bir girişim. Harvey, tüm yasal iş akışları için birleşik ve sezgisel bir arayüz sağlayarak, avukatların bazı görevler için bir dizi karmaşık ve özel araç kullanmak yerine görevleri sade bir dille tanımlamasına yardımcı oluyor. 

İlk olarak geçtiğimiz kasım ayında gizlilikten çıkan Harvey,  OpenAI'ın fonu tarafından yönetilen 5 milyon dolarlık yatırım ile gündeme gelmişti. Şubat ayında ise dünyanın en büyük hukuk firmalarından biri olan Allen & Overy, Harvey'yi birden fazla dilde faaliyet gösteren 43 ofiste 3 bin 500'den fazla avukat tarafından kullanılacağı global uygulamasına  entegre ettiğini duyurmuştu.

Mart ayında ise muhasebe devi PricewaterhouseCoopers, yani PwC, 4 bin hukukçuya platforma erişim hakkı vereceğini söylemişti. 

İş birliklerine devam edeceğini açıklayan şirketin, yatırım duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

Harvey olarak, yapay zekanın geleceğin iş akışınızı tamamlayan bir sohbet robotu olmayacağına inanıyoruz; iş akışınızın üzerine inşa edildiği platform olacak. Bu nedenle tüm firmalarla ortaklık yapıyoruz. Bu yakın iş birlikleri, avukatlar için eğitim verilerinin ve incelemelerin ötesine geçen çözümler bulmamızı sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.