PwC, üretimsel yapay zeka için 1 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor

Microsoft iş birliği ile gerçekleşecek yatırım ile PwC, Microsoft'un Azure OpenAI platformunu kullanarak ürünler ve teknolojiler geliştirmeyi hedefliyor.
PwC, üretimsel yapay zeka için 1 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor

PwC US, önümüzdeki 3 yıl içinde 1 milyar dolarlık yapay zeka yatırımı yapmayı planlıyor. Şirketin planları içinde müşterilerine yeni hizmetler sunmak, kendi operasyonuna yapay zekayı dahil etmek ve 65 bin çalışana yeni yetenekler kazandırmak yer alıyor. 

Son dönemde OpenAI'ın ortaya koyduğu ChatGPT'nin teknoloji dünyasının gözbebeği haline gelmesi ile kurumsal şirketlerin yapay zekayı işlerine dahil etmek için adeta bir yarışa girdiğini düşünürsek; PwC US'in bu yarışta yerini almaya hazırlandığını söyleyebiliriz. 

PwC'nin planları arasında OpenAI'ın yatırımcısı Microsoft ile iş birliği kurmak da yer alıyor. PwC Microsoft'un Azure OpenAI platformunu kullanarak ürünler ve teknolojiler geliştirmeyi hedefliyor. Bu noktada Azure'ın OpenAI hizmetlerinin ChatGPT ve beraberinde GPT-4'ü içerdiğini hatırlatalım. PwC'nin CTO'su Joe Atkinson'ın açıklamasına göre, bu ortaklık PwC'nin kendi kontrollü ortamında kendi modellerini eğitmelerini sağlayacak. Projeler kamuya açık bir şekilde yayınlanmayacak. 

PwC'nin yatırımından çıkan araç ve fikirler, gömülü yapay zeka geliştirmelerinden ChatGPT'ye benzer daha görünür uygulamalara kadar uzanabilir. Bu gelişmelere ek olarak PwC daha şeffaf veri setleri ve karar verme süreçlerine sahip yapay zeka araçları geliştirmeyi amaçlıyor.

Tüm bu gelişmelerin iş gücünde de değişikliklere yol açacağını söylemek mümkün. Goldman Sachs ekonomistlerine göre, iş yükünün yüzde 25 ila yüzde 50'si yapay zeka tarafından gerçekleştirilebilir. Bu da ABD'deki 300 milyon işi ve beraberinde istihdamı etkileyebilir. PwC'nin bu bağlamda çalışanlarına yeni yetenekler kazandırmak üzere planlar yapması önemini koruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.