Üretimsel yapay zeka sistemleri için uzun süreli bellek sağlayan Pinecone, 100 milyon dolar yatırım aldı

Pinecone, Andreessen Horowitz'in liderliği üstlendiği Seri B turda 750 milyon dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım aldı.
Üretimsel yapay zeka sistemleri için uzun süreli bellek sağlayan Pinecone, 100 milyon dolar yatırım aldı

Üretimsel yapay zeka sistemleri için uzun süreli bellek sağlayan New York merkezli girişim Pinecone, Seri B turda 750 milyon dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım aldı. Andreessen Horowitz'in liderliği üstlendiği tura yeni yatırımcı ICONIQ Growth'un yanı sıra mevcut yatırımcılar Menlo Ventures ve Wing Ventures Capital da katıldı. Şirket bundan önce, Seri A turda 28 milyon dolar ve tohum yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım almıştı.

Pinecone, yapay zeka modellerini eğiterek üretilen büyük miktarda veriyi depolamayı ve tüketmeyi kolaylaştırarak makine öğrenimi ve yapay zeka uygulamalarını hedefleyen vektör veritabanını 2021'de piyasaya sürdü. Üretimsel yapay zekanın ve LLM'lerin bir anda popüler olması ile Pinecone, yapay zeka sohbet botları için uzun süreli bir bellek görevi görme yeteneğiyle dikkat çekmeye başladı.

Pinecone, verileri satırlar ve sütunlar halinde tutan standart veritabanlarının aksine, en yakın komşunun aralarında geçiş yapmak için kullanılabileceği bağlamsallaştırılmış anlamlar kullanarak, yapılandırılmamış verilerin yapay zeka tarafından oluşturulan temsillerini depolamaya ve aramaya odaklanıyor. Bu da geliştiricilerin, anahtar kelimeler, resimler veya diğer ortamlar gibi veriler için arama yaptıklarında bilgi bulmasını hızlandırıyor.

Pinecone'un kurucusu ve CEO'su Edo Liberty, üretimsel yapay zekanın yükselişinin, Pinecone'u yapay zeka uygulamaları için yazılım yığınının ayrılmaz bir parçası olmaya ittiğini belirtti. Edo Liberty, yatırımla ilgili olarak, muhafazakar bir yatırım ortamında bu tür rakamların elde edilmesinin zor olduğunu, ancak şirketin hızla büyüdüğünü ve yatırımcıların bu alanda fırsat gördüğünü de söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.