Mustafa Namoğlu ile O An

Mustafa Namoğlu ile ikas'ın kuruluşundan yatırım süreçlerine, küresel pazarlara açılmasından ekip dinamiklerine, dönüm noktası olan "O An"ları konuştuk.

Girişimcilikte yeni bir şeyler yaratmanın heyecanı, hızlı büyüme dinamikleriyle birleştiğinde ne gibi zorluklar karşımıza çıkıyor? Daha da önemlisi kurucular, bu zorluklar ile nasıl baş ediyor? Girişimci ile O An serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz.

İkinci sezonun üçüncü bölümüne ikas kurucu ortağı Mustafa Namoğlu konuk oldu. Mustafa Namoğlu ile ikas'ın kuruluşundan yatırım süreçlerine, küresel pazarlara açılmasından ekip dinamiklerine, dönüm noktası olan "O An"ları konuştuk.

Mustafa Namoğlu, 8-9 yaşlarından itibaren dedesinin girişimcilik hikayeleriyle büyüdüğünü, küçüklüğünden beri bir an önce okulu, üniversiteyi bitirerek iş hayatına atılmak istediğini anlattı. Yıllar içinde kurduğu girişimleri anlatırken, ikas'ın kuruluş hikayesini de paylaştı. Namoğlu, daha şirket hayata geçmeden önce ofis kiraladığını belirterek şu ifadeyi kullandı: 

İkas'ı kurmak için kendimi zorda bıraktım. 

ikas'ın ilk yatırımını aldığını o anı anlatırken ise şunları söyledi: 

Birinin bize inanıyor olması aslında paradan daha da önemliydi. 

Mustafa Namoğlu, tıpkı yatırım anında olduğu gibi iş süreçlerinde de ekibin işe inanmasının önemini vurguladı. 

İkna edilmiş değil inanan insanlarla yola çıkmak çok kritik bir şey. 

Girişimcilik yolculuğunun iniş çıkışlı olduğunu ve girişimcinin bunları göğüsleyebilecek yapıda olmasının öneminin de altını çizdi: 

Özellikle girişimci için olmazsa olmaz bir konu var, çelik gibi sinirlere sahip olmak.  

Önceki girişiminde 2014 yılı civarlarında girişiminden vazgeçmeyi düşündüğü bir an olsa da; yaşanan bu anın akabinde beklediği gelişmelerin hayata geçtiğini ve neticesinde ikas'ın doğduğunu ifade etti. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.