Meta, Instagram'da geçirilen zamanın yüzde 24 arttığını açıkladı

Mark Zuckerberg, TikTok benzeri Reels'i yayına aldıklarından bu yana yapay zeka destekli öneriler sayesinde Instagram'da geçirilen zamanın yüzde 24 arttığını açıkladı.
Meta, Instagram'da geçirilen zamanın yüzde 24 arttığını açıkladı

Mark Zuckerberg, TikTok benzeri Reels'i yayına aldıklarından bu yana yapay zeka destekli öneriler sayesinde Instagram'da geçirilen zamanın yüzde 24 arttığını açıkladı. Mark Zuckerberg, bu veriyi 2023''ün ilk çeyrek kazanç raporu açıklanırken paylaştı. Bu noktada TikTok'un bütün uygulamayı kişilerin bağlantılarıyla ilişkili olmayan bir öneri algoritması üzerine kurguladığını hatırlatmakta fayda var. 

Meta CFO'su Susan Li ise bu durumdan memnun olduklarını dile getirirken, Instagram Reels içeriklerinin paylaşımında da artış gördüklerini açıkladı:

Reels içeriklerinin yeniden paylaşımları ile paylaşım çarkının yükseldiğini görüyoruz, yeniden paylaşımlar son altı ayda iki katına çıktı.

Hem Zuckerberg hem de Susan Li, kişilerin bağlantılarıyla doğrudan ilişkili olmayan yapay zeka odaklı önerilerin kullanıcılar arasındaki etkileşimi artırdığını vurguladı.

Her ne kadar Reels'te geçirilen süre ve etkileşim artış göstermiş olsa da, şu an için bu durum gelirlere yansımış değil. Li'nin belirttiğine göre, Reels, Hikayeler'den ve akış odaklı gönderilerden elde edilen gelirlerden faydalanmakta. Bununla birlikte Instagram'ın genel kullanıcı süresinin artış gösterdiğini söylemek de mümkün. Bu nedenle Li, Reels'deki bu artışın eninde sonunda gelirlere de yansıyacağını ifade etti.

Li'nin aktardıklarına göre, Reels, yıl sonuna ya da 2024'ün ilk aylarına kadar gelir açısından nötr olma yolunda ilerliyor. Belirtilen tarihten sonra ise Reels'in şirkete pozitif katkılar sağlaması bekleniyor. 

Buna ek olarak Li, mevcut Instagram içerik türlerinden yapısal olarak farklı olması nedeniyle Reels için uygun para kazanma yöntemini bulma konusunda ürün çalışması yapılacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.