Fibabanka'nın kurum içi girişimcilik projesi Taksit Market, Finberg’ten yatırım aldı

Finberg, Fibabanka’nın kurum içi girişimcilik projeleri arasında yer alan ve başta akıllı telefonlar ve elektronik ürünler olmak üzere birçok ürünü avantajlı banka kredisi ile sunmayı amaçlayan e-ticaret platformu Taksit Market’e yatırım yapıyor. 
Fibabanka'nın kurum içi girişimcilik projesi Taksit Market, Finberg’ten yatırım aldı

Fibabanka’nın yüzde 100 iştiraki olarak kurulan Finberg, Fibabanka’nın kurum içi girişimcilik projeleri arasında yer alan ve başta akıllı telefonlar ve elektronik ürünler olmak üzere birçok ürünü avantajlı banka kredisi ile sunmayı amaçlayan e-ticaret platformu Taksit Market’e yatırım yapıyor. 

Nethouse ile ortaklık kuran ve cirosunu her ay yüzde 40 artıran Taksit Market, aldığı yatırımla kozmetik, otomotiv ve kitap-kırtasiye sektöründe de varlık göstererek ürün çeşitliliğini artırmayı planlıyor.

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, girişimlerle yakın olan kişiler ve kurumların, hem pazarın nabzını daha yakından tuttuğunu hem de kendi işlerine bambaşka bir gözle bakıp gelişim fırsatlarını kovaladığını söyledi. Mert, çalışanlarının girişimcilik vizyonunu ve ruhunu destekleme misyonuyla bünyelerindeki kurum içi girişimcilik projelerinin yanında yer aldıklarını; Taksit Market’in de Finberg’ten yatırım almasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin, kurum içi bir girişimcilik projesine yatırım yapmaktan ayrı bir memnuniyet duyduklarını belirterek; “Finberg olarak, Fibabanka’nın girişim ekosistemiyle yakın ilişkiler kurmasına aracılık etmek için yola çıktık. Ayrıca Fiba Grubu’nun özünü oluşturan girişimcilik ruhunun tüm Grup şirketleri çalışanları tarafından benimsenmesine yönelik çalışmaları Finberg olarak koordine ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Finberg olarak, çok sayıda girişime yatırım yapan, çoklu bir fon yönetim şirketine dönüştük. Bu açıdan Fibabanka ve Finberg bünyesinde çalışmış bir arkadaşımızın projesi olan Taksit Market yatırımı, bir kurum içi girişimcilik çalışmasının nerelere gidebileceğini göstermek açısından çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

Taksit Market’in kurum içi girişimcisi ve aynı zamanda eski bir Fibabanka ve Finberg çalışanı olan Onur Özdemir ise yaklaşık iki yıl önce, bir kurum içi girişimcilik projesi olarak başladıkları Taksit Market serüveninin, bugün emeklerinin karşılığını aldığını görmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.