Mark Cuban destekli etkileşimli içerik platformu Fireside, 25 milyon dolar yatırım alıyor

Mark Cuban destekli etkileşimli eğlence uygulaması Fireside, Seri A turda 25 milyon dolar yatırım alacağını onayladı. Şirkete bu yatırımla biçilen ön değerleme ise 138 milyon dolar.
Mark Cuban destekli etkileşimli içerik platformu Fireside, 25 milyon dolar yatırım alıyor

Mark Cuban destekli etkileşimli eğlence uygulaması Fireside, Seri A turda 25 milyon dolar yatırım alacağını onayladı. Şirkete bu yatırımla biçilen ön değerleme ise 138 milyon dolar. Fireside'ın geçtiğimiz sene değerlemesi 125 milyon dolar olarak açıklanmıştı. TechCrunch'ın ulaştığı bilgilere göre söz konusu yatırım Paris Hilton, PivotNorth'tan Tim Connors, Zeke Bronfman, Evan Abraham, Redbeard Ventures ve David DeVoe gibi isimlerden gelecek. 

Fireside, bünyesinde Jay Leno, Michael Dell ve Doug Ellin gibi isimleri barındırıyor, yani içerik oluşturucular dediğimiz zaman sokaktan geçen alelade bir kişi platformda kendine yer bulamıyor. Canlı ve etkileşimli şovlar için bir platform olarak hizmet veren Fireside, içerik oluşturuculara, diğer sosyal ağlarda eş zamanlı olarak yayınlanabilen, canlı olarak aktarılabilen, kaydedilebilen ve daha sonra diğer sosyal platformlara veya podcast hedeflerine dağıtılmak üzere düzenlenebilen canlı ses veya video içeriği yayınlama olanağı sunuyor.

Şirket, geçtiğimiz sene programlarının Amazon Fire TV, Roku, akıllı TV'ler gibi cihazlarda kullanılabilmesini sağlamak üzere yayın platformu Stremium'u satın almıştı. Bu satın alma ile istenen henüz gerçekleşmemiş olsa da Fireside, etkileşimli teknolojisini yakında akıllı TV'lere, Fire TV'ye, Apple TV'ye ve Roku'ya getirmeyi hedefliyor. 

Mark Cuban'ın yanı sıra Fireside'daki diğer yatırımcılar arasında Chainsmokers, HBSE, Goodwater, Animal Capital, NFL yıldızları Larry Fitzgerald ve Kelvin Beachum ve eski NBA yıldızı Baron Davis yer alıyor. Şirket, bu sene karlılığa ulaşmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.