Semt pazarı uygulaması Pazardan, kitle fonlaması ile 4.9 milyon TL yatırım aldı

Pazardan, Startup Burada platformunda gerçekleştirdiği paya dayalı kitle fonlama turunda 517 yatırımcının katılımıyla, 66 milyon TL değerleme üzerinden 4.937.417 TL yatırım aldı.
Semt pazarı uygulaması Pazardan, kitle fonlaması ile 4.9 milyon TL yatırım aldı

2021 yılında Burak Sıraç, Bora Gündüz ve Okan Tübek tarafından kurulan Pazardan, 2022 haziran ayında 10 milyon TL değerlemeyle ilk yatırım turunu tamamlamıştı. Startup Burada platformunda gerçekleştirdiği paya dayalı kitle fonlama turunda 517 yatırımcının katılımıyla, 66 milyon TL değerleme üzerinden 4.937.417 TL yatırım aldı. Pazardan’ın yatırım turuna Hedef Holding, OTTO Holding ve bazı melek yatırımcılar da katıldı.

Semt pazarlarındaki tezgahlardan sipariş verilmesini sağlayan Pazardan, aldığı yatırımlarla iş modellerinde büyümeyi hedefliyor ve bu sayede günlük tazelikteki meyve ve sebzeleri İstanbul merkezli olmak üzere daha geniş tüketici topluluğuna da ulaştıracağını söylüyor. B2C büyümenin yanında lanse edilen Pazardan Kurumsal ve Pazardan Toptan adını verdikleri B2B iş modellerinde büyüme de şirketin hedefleri arasında yer alıyor.

Pazardan Kurucu Ortağı ve CEO’su Burak Sıraç, Pazardan'ın 4.9 milyon TL yeni yatırım ile İstanbul merkezli olmak üzere hizmet verdiği bölge sayısını yükselteceğini; tezgah sayısını ise İstanbul’da 650’nin üzerine çıkardığını söyledi. Yeni şehirlerle ilgili planlamalar yaptıklarını belirten Sıraç, B2B’de iki yeni model başlattıklarını ve müşteri sayılarını artırdıklarını sözlerine ekledi.

Sıraç: "Pazardan Kurumsal adını verdiğimiz hizmetle ofislere haftalık 3.000 kişiden fazla taze meyve servisi yapıyoruz. Pazardan Toptan iş modeliyle Türkiye’nin en taze markalarına meyve-sebze tedariği sağlıyoruz. Pazardan, taze ürün odağında, farklı iş modelleriyle hizmet veren güçlü bir dikey platform olacak. Tamamladığımız yatırım turunun ana odağı büyüme olacak. Startup Burada Platformu üzerinde başarıyla gerçekleştirdiğimiz kitle fonlama turunda farklı insanların katkıları çok değerliydi, 517 kişinin heyecanını hepimiz hissediyoruz. Hepsine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.