OpenAI, ChatGPT için sohbet geçmişini kapatmaya izin vermeye başladı

OpenAI, yeni görüşmelerin 30 gün boyunca saklanacağını ve kalıcı olarak silinmeden önce yalnızca kötüye kullanımı izlemek gerektiğinde inceleyeceklerini açıkladı.
OpenAI, ChatGPT için sohbet geçmişini kapatmaya izin vermeye başladı

OpenAI, artık ChatGPT'deki sohbet geçmişlerinin silinebileceğini açıkladı. Paylaşılanlara göre eğer sohbet geçmişini silmeyi tercih ederseniz yapay zeka sohbet robotu eski konuşmalarınızı kaydetmeyecek ve bu konuşmaları yapay zeka modellerini eğitmek için kullanmayacak. 

Sohbet geçmişi 30 gün boyunca saklanıyor

Sohbet geçmişi devre dışı bırakıldığında başlatılan sohbetler, geçmiş kenar çubuğunda görünmeyecek. Tüm kullanıcılar için kullanımına sunulan bu kontroller, ChatGPT'nin ayarlarında bulunabiliyor ve istenildiği zaman değiştirilebiliyor. Şirket, bunun verileri yönetmek için mevcut devre dışı bırakma sürecinden daha kolay bir yol sağladığını umuyor. OpenAI, sohbet geçmişi devre dışı bırakıldığında, yeni görüşmelerin 30 gün boyunca saklanacağını ve kalıcı olarak silmeden önce yalnızca kötüye kullanımı izlemek gerektiğinde inceleyeceklerini de belirtiyor. 

Sohbet geçmişi ayarını değiştirmek de oldukça kolay. ChatGPT hesabında oturum açıp ekranın sol alt köşesinde e-posta adresinin yanındaki üç noktayı seçerek veri ayarlarını yapabilmek mümkün. Buradan Settings > Show'u tıklamak ve sohbet geçmişini kapatmak için Chat History & Training ayarını kapatmak yeterli olacaktır.

ChatGPT Business aboneliği ilerleyen dönemde kullanıma sunulacak

OpenAI'daki tek yenilik sohbet geçmişinin silinmesi de değil. Şirket, şimdi verileri üzerinde daha fazla kontrole ihtiyaç duyan profesyoneller ve son kullanıcılarını yönetmek isteyen işletmeler için yeni bir ChatGPT Business aboneliği üzerinde çalışıyor. ChatGPT Business, API'ın veri kullanım politikalarını izleyecek ve bu da son kullanıcıların verilerinin varsayılan olarak modelleri eğitmek için kullanılmayacağı anlamına geliyor. OpenAI, ChatGPT Business'ı önümüzdeki aylarda kullanıma sunmayı planlıyor.

Şirket, ayrıca ayarlardaki yeni Dışa Aktarma seçeneği ile ChatGPT verilerini dışa aktarmayı ve ChatGPT'nin hangi bilgileri depoladığını anlamayı kolaylaştırmaya başladığını da açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.