Twitter, erişimi düşürülen gönderilere ekleyeceği etiketleri resmi olarak duyurdu

Etiketler hem gönderiyi paylaşanlar hem de gönderiyi görüntüleyenler tarafından görülebilecek.
Twitter, erişimi düşürülen gönderilere ekleyeceği etiketleri resmi olarak duyurdu

Twitter, şirket tarafından görünürlükleri düşürülmek üzere işaretlenmiş tweetlere etiketler ekleyecek. İlk olarak bu özelliği geçtiğimiz hafta duyuran Twitter'a göre, etiketler, şirketin nefret söylemi içeren tweetlerin erişimini düşürme sürecine şeffaflık getiriyor. 

Erişim düşürme eylemi ise Twitter'ın içerikleri kaldırma politikasına yeni bir katman ekliyor. Zira şirket şimdiye kadar şikayet edilen Tweetleri kaldırıyor ya da içeriklerin platformda yer almalarına müsade ediyordu. Bu içerik yönetimi yaklaşımı, şirketin belirttiğine göre  erişim özgürlüğüne karşın ifade özgürlüğünü de desteklemekte. 

Paylaşılan bilgilere göre etiketler hem gönderiyi paylaşanlar hem de gönderiyi görüntüleyenler tarafından görülebilecek. Genel olarak tweetlerde şöyle bir ifade yer alacak: 

Görünürlük sınırlandırıldı: bu Tweet Twitter'ın nefret içeren davranışlara yönelik kurallarını ihlal ediyor olabilir. 

Twitter'ın bu kuralları uygulama politikasına göre,  bu tür etiketlere sahip tweetler, arama sonuçlarında, önerilerde veya akışlarda görünmeyecek. Yani söz konusu tweetler hem Sizin İçin hem de Takip Edilenler akışlarında görünürlüğünü yitirecek. Buna ek olarak, görünürlüğü azaltılmış gönderilerin yanına reklam yerleştirilmeyecek.

Ayrıca Twitter, bu tweetlerin etiketlenmesinde hatalar olabileceğini dile getiriyor. Bu nedenle gönderi yazarları geri bildirim göndererek bu duruma itiraz edebilecek. Yine de şirket, geri bildirim bırakmanın, bir yanıt alma ya da tweet'in erişiminin eski haline getirilmesiyle sonuçlanmama ihtimalinin olduğunu ifade ediyor. 

Şu an için erişim düşürme politikasının alıntılanan tweetlerde de geçerli olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Alıntının erişiminin düşürülmesi halinde kullanıcılar, alıntı paylaşmak yerine ekran görüntüleriyle ilerlemeyi tercih edebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.