Kuantum bilgisayarlara odaklanan Riverlane, Molten Ventures'tan 15 milyon pound yatırım aldı

2016 yılında kurulan Riverlane, Steve Brierley tarafından faaliyete geçti. Şirket kuantum bilgisayarlardaki sorunları çözmek için yazılım ve donanım üretiyor.
Kuantum bilgisayarlara odaklanan Riverlane, Molten Ventures'tan 15 milyon pound yatırım aldı

Kuantum bilgisayarlara odaklanan Riverlane, 15 milyon pound yatırım aldı. B Serisi yatırım turuna Molten Ventures liderlik etti. İngiltere merkezli şirketin yatırım turuna Altair, Cambridge Innovation Capital, Amadeus Capital Partners ve National Security Strategic Investment Fund katıldı. Yatırımla birlikte Altair CEO'su ve kurucusu James Scapa da Riverlane yönetim kuruluna katılıyor.

2016 yılında kurulan Riverlane, Steve Brierley tarafından faaliyete geçti. Şirket kuantum bilgisayarlardaki sorunları çözmek için yazılım ve donanım üretiyor. ABD'de de faaliyet gösteren Riverlane toplamda 100 çalışana sahip. 

Kuantum bilgisayar, veri üzerinde işlem yapmak için bindirme ve dolaşma gibi kuantum-mekanik fenomenin doğrudan kullanımını sağlayan teorik hesaplama sistemlerini kullanan bilgisayarlar olarak tanımlanıyor. Karmaşık hesaplamalar yapılabilmesi için bilgisayarlardaki kübit sayısının önemli ölçüde artırılması gerek.

Bu yüzden çok sayıda işlemi mümkün olan en kısa sürede gerçekleştiren kuantum bilgisayarlar makineleri oluşturan hassas kuantum bitleri diğer adıyla kübitler hataya fazlasıyla açık. Karmaşık hesaplamalar yapılabilmesi için bilgisayarlardaki kübit sayısının önemli ölçüde artırılması gerekli. Riverlane, kuantum bilgisayarlardaki sorunları çözmek için yazılım ve donanım üretiyor.

Riverlane'in yatırım turuna liderlik eden Molten Ventures yaptığı yatırımlarla gündeme geliyor. Daha önce Revolut ve Aircall gibi unicorn'lara yatırım yapan şirket, geçen günlerde biyoteknoloji firması Evonetix'in 54 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı. Geçen aralık ayında İrlanda merkezli siber güvenlik girişimi Vaultree, Molten Ventures liderliğindeki 12,8 milyon dolarlık yatırım yaptı. Ekim ayında blockchain platformu SettleMint için 16 milyon euroluk yatırıma liderlik etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.