Sega, Angry Birds yapımcısı Rovio'yu 706 milyon euroya satın alıyor

Japon oyun devi Sega, Angry Birds yapımcısı Finlandiyalı oyun şirketi Rovio'yu 706 milyon euroya satın alıyor.
Sega, Angry Birds yapımcısı Rovio'yu 706 milyon euroya satın alıyor

Japon oyun devi Sega, Angry Birds yapımcısı Finlandiyalı oyun şirketi Rovio'yu 706 milyon euroya satın alıyor. Aslında satın alma planları bir süredir konuşuluyordu, ancak şu anda Sega tarafından resmi olarak doğrulandı. 

Rovio'nun satın alımına dair ocak ayından bu yana birçok haberle karşılaştık. İlk olarak Playtika'nın Rovio için 750 milyon euro ödeyeceği bilgisi paylaşılmıştı, daha sonra bu satın alma planı başarısız geçen görüşmeler nedeniyle gerçekleşmedi, tüm bunların akabinde ise geçtiğimiz günlerde Sega olaya dahil oldu.

Rovio tarafından paylaşılanlara göre söz konusu satın alma işlemi, mevcut mali yılın ikinci çeyreğinde, yani belirli alışılmış koşullara bağlı olarak önümüzdeki birkaç ay içinde kapanabilir. 

Tokyo merkezli Sega, 1960 yılında kuruldu ve en çok Sonic the Hedgehog ve Total War serilerinin yanı sıra 1990'larda Japonya dışında popüler olan Sega Genesis/Mega Drive gibi konsollarıyla tanınıyor. Rovio ise 2003 yılında kurulmuştu. Şirket, bu zamana kadar birçok oyun geliştirmiş olsa da biz onu en çok Angry Birds ile tanıyoruz dersek yanlış olmayacaktır. Paylaşılan bilgilere göre Rovio oyunları, bugüne kadar 5 milyardan fazla indirildi. Sega'nın Rovio'yu satın almak istemesinin arkasında en önemli neden de şirketin mobil oyun konusunda daha fazla söz sahibi olmak istemesi. 

Oyun pazarının 2026 yılına kadar 263,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu pazarda mobil oyunların beklentisi ise yüzde 56 civarında. Kısacası bu anlaşma, hem Angry Birds'ten bu yana pek bir yenilik yapmamış olan Rovio'ya hem de mobil oyun pazarını ele geçirmek isteyen Sega'ya yarayacak demek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.