Online öğrenme yönetim sistemi LMS365, 20 milyon dolar yatırım aldı

Bulut tabanlı ve güvenli bir öğrenme yönetimi sistemi olarak tanımlanan LMS365, doğrudan mevcut Office 365 ve SharePoint'te tam bir öğrenme çözümü sağlayarak karmaşıklığı ortadan kaldırıyor.
Online öğrenme yönetim sistemi LMS365, 20 milyon dolar yatırım aldı

Microsoft ürünlerinde kullanılmak üzere oluşturulmuş bir online öğrenme yönetim sistemi LMS365, 20 milyon dolar yatırım aldı. 20 milyon dolarlık yatırım, Kamet Capital ve Blue Cloud Ventures tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırımın şirketin yurt dışı açılımı için kullanılacağı söylendi.

Danimarka merkezli şirketin ürünü, lojistik şirketi Hellmann ve soda şişeleme franchise'ı G&J Pepsi gibi şirketler tarafından kullanılıyor. Bjarne Mortensen tarafından 2003 yılında Elearningforce adlıyla kuruldu. Şirketin ürünü Teams ve Microsoft 365 desteğiyle bulut tabanlı bir ürüne dönüştü.

Şirket, 2018'de Johan Wedell-Wedellsborg tarafından satın alındı. Şirketin adı teknik olarak Elearningforce olarak kaldı. Ama Microsoft iş birliğini yansıtmak amacıyla 2015 yılında LMS365 markasına geçiş yaptı.

Bulut tabanlı ve güvenli bir öğrenme yönetimi sistemi olarak tanımlanan LMS365, doğrudan mevcut Office 365 ve SharePoint'te tam bir öğrenme çözümü sağlayarak karmaşıklığı ortadan kaldırıyor. Tüm şirketler LMS365'e tarayıcılarından, mobil uygulamasından veya Microsoft Teams'den kolayca erişebiliyor. Kullanıcılar, istedikleri zaman ve istedikleri yerden eğitim sağlayabiliyor.

LMS365 kullanıcılarının yarısından fazlası ABD’de yer alıyor. Şirketin hedeflediği sektörler arasında  hizmet, lojistik, imalat, otomotiv, sağlık hizmetleri yer alıyor. 

2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile birlikte önemli bir dijitalleşme süreci yaşadı. Bu süreçte en çok değişim yaşayan alanlardan biri ise eğitim alanı oldu. Pandemi nedeniyle okulların kapanması ile birlikte eğitim teknolojilerinin yükselişe geçti. Yapılan araştırmalara göre pandemi ile birlikte hızlı bir şekilde büyüyen eğitim teknolojilerinin 244 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaştığı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.