Mobil ödeme platformu PhonePe, General Atlantic'ten 100 milyon dolar yatırım aldı

PhonePe tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, General Atlantic'ten 100 milyon dolar yatırım aldı. Hatırlatmak gerekirse PhonePe, yaklaşık 3 ay önce General Atlantic'ten liderliğinde 350 milyon dolar yatırım almıştı.
Mobil ödeme platformu PhonePe, General Atlantic'ten 100 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'ın en önemli girişimleri arasında yer alan mobil ödeme platformu PhonePe'nin Walmart'tan 200 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. PhonePe, devam eden yatırım turu kapsamında yatırımlar almaya devam ediyor.

PhonePe tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, General Atlantic'ten 100 milyon dolar yatırım aldı. Hatırlatmak gerekirse PhonePe, yaklaşık 3 ay önce General Atlantic'ten liderliğinde 350 milyon dolar yatırım almıştı. 350 milyon dolarlık yatırım ile yatırımın turuna başlayan PhonePe, devam eden yatırım turu kapsamında 1 milyar dolar yatırım toplamayı hedefliyor. General Atlantic'in devam eden yatırım turu kapsamında PhonePe'ye yaptığı toplam yatırım ise 450 milyon dolar.

PhonePe'nin devam eden yatırım turunun büyüklüğünün şu an için 750 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. PhonePe'nin değerlemesi ise 12 milyar dolar seviyelerinde. Alınan 100 milyon dolarlık yatırım ile birlikte PhonePe girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 2,5 milyar dolara ulaştı. 

2015 yılında Husna Nc Engineer, Rahul Chari ve Sameer Nigam tarafından Hindistan'da kurulan PhonePe, Hindistan'ın en çok yatırım alan fintech girişimi konumunda yer alıyor. PhonePe'nin rakipleri ise Google Pay, WhatsApp ve Paytm.

Hindistan'da gerçekleşen mobil ödemelerin yüzde 50'sinin pazarın lideri konumunda yer alan PhonePe üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Platform içinde son 1 yılda gerçekleşen işlemlerin toplam büyüklüğü ise 1 trilyon dolara ulaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.