AloTech, GPT-4’ü chatbot sistemine entegre etti

AloTech, OpenAI ile iş birliği yaptı ve GPT-4’ü kendi chatbot sistemine entegre etti. Yeni sistemi, AloTech’in hem Türkiye hem de faaliyet gösterdiği 44 ülkedeki müşterileri, 95 farklı dil seçeneği ile kullanabilecek.
AloTech, GPT-4’ü chatbot sistemine entegre etti

AloTech, OpenAI ile iş birliği yaptı ve GPT-4’ü kendi chatbot sistemine entegre etti. Böylece çağrı merkezlerinde AloTech altyapısını kullanan şirketler, kendi tüketicileri ile chatbot üzerinden yaptıkları görüşmeleri daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirebilecek. Yeni sistemi, AloTech’in hem Türkiye hem de faaliyet gösterdiği 44 ülkedeki müşterileri, 95 farklı dil seçeneği ile kullanabilecek.

ChatGPT-4 entegrasyonu hakkında bilgi veren AloTech CEO’su Cenk Soyak, AloTech verilerine göre 2022 yılındaki chatbot kullanımının bir önceki yıla göre yüzde 750 arttığını; bu kapsamda chatbot’lara yönelik beklentinin de yükseldiğini söyledi. Soyak, GPT-4'ün bunu sağlamak adına çok önemli bir adım olduğunu ve yazılanları sadece anlamakla kalmayıp yönlendirme de yaptığını belirtti. Bu nedenle OpenAI iş birliği yaptıklarının altını çizen Cenk Soyak, GPT-4’ü sistemlerine entegre ettiklerini söyledi.

Yeni entegrasyonu AloTech Yapay Zeka Laboratuvarı’nda geliştirmeye devam ettiklerini söyleyen Soyak, “GPT-4’ün yüksek kapasitesine ek olarak AloTech ve çağrı merkezi pazarı hakkındaki verileri de bota öğretiyoruz. Bununla birlikte çağrı merkezlerinde ChatGPT-4’ü kullanmak isteyen müşterilerimizin bilgilerini, yaptıkları işleri de öğreteceğiz. Örneğin bir restoranın tüm menüsünü bilecek. Ancak sadece menüyü yazmakla kalmayıp, adeta bir restoran çalışanı gibi talep geldiği takdirde tüketiciye alternatif yiyecekler de sunabilecek. Chatbot, Türkçe, İngilizce ve Almancayı mükemmel bir şekilde anlıyor. Ancak müşterilerimizden gelen talebe göre 95 farklı dil seçeneğimiz bulunuyor.” dedi.

AloTech, halihazırda kullanılan bot ile gelen taleplerin yüzde 64’ünün müşteri temsilcisine bağlanmaya gerek kalmadan bot ortamında çözüyordu. Yeni entegrasyon ile bu oranın yüzde 90’ın üzerine taşınması hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.