Enerji verimliliği yönetim platformu Hometree, 46 milyon dolar yatırım aldı

Hometree, 46 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, 2150 ve Energy Impact Partners tarafından yönetildi.
Enerji verimliliği yönetim platformu Hometree, 46 milyon dolar yatırım aldı

Enerji verimliliği yönetim platformu Hometree, 46 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turunu tamamlayan şirketin 46 milyon dolarlık yatırımı 2150 ve Energy Impact Partners tarafından yönetildi. Yatırım turuna Legal & General Capital katıldı. Hometree'nin eski yatırımcıları Inven Capital, FJ LabsOxford Capital, AENU ve melek yatırımcı Frank Strauss yatırım turunda yer aldı.

Yeni yatırımla birlikte Hometree'nin toplam yatırımı 77,9 milyon dolara ulaştı. Londra merkezli şirket, yatırımın ardından yeşil krediler ve kiralamalar gibi ürünler sunan BeWarm'ı satın aldığını da açıkladı.

Hometree, 2016 yılında Simon Phelan tarafından kuruldu. Şirket, yaşam standartı ve hizmet kalitesini değiştirmeden binalardaki enerji tüketimin azaltmak için uygun maliyetli ve yenilenebilir çözümler sunuyor. Enerjinin gereksiz kullanım sahalarını belirleyen şirket enerji israfını minimum düzeye indiriyor ya da tamamen ortadan kaldırıyor.

Aslında enerji verimliliği, enerji miktarının değil, ürün başına tüketilen enerjinin azaltılması olarak tanımlanıyor. Özellikle Rusya'nın 2022'nin başlarında Ukrayna'da başlattığı savaş, Avrupa'da enerji krizinin yaşanacağı endişelerini artırdı. Dolayısıyla Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bu alana yapılan yatırımlar hızlandı. 

Bu haftanın başında enerji yönetim platformu Citron, 20 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Fransa merkezli şirketin 20 milyon euroluk yatırımı Eiffel Investment Group tarafından Eiffel Essentiel, Entrepreneur Invest ve Bpifrance aracılığıyla gerçekleşti. Fransız merkezli şirketin yeni yatırımı insan kaynakları yatırımları için kullanılacak. Citron, 200 kişiyi işe almayı planlıyor. 2011 yılında Vianney Raskin ve Maxime Perthu tarafından kurulan şirket, binalarda enerji verimliliği sağlamak için çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.