Egzersiz girişimi Tonal, 130 milyon dolar yatırım aldı

Girişim, mevcut yatırımcıları L Catterton Cobalt, Dragoneer, Kindred Ventures ve THVC liderliğinde gerçekleşen yeni yatırım turunda 130 milyon dolar yatırım aldı. Krystal Zell, CEO pozisyonuna getirildi.
Egzersiz girişimi Tonal, 130 milyon dolar yatırım aldı

Egzersiz girişimi Tonal'ın 2020'de Stephen Curry ve Paul George gibi sporculardan 110 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Girişim, mevcut yatırımcıları L Catterton Cobalt, Dragoneer, Kindred Ventures ve THVC liderliğinde gerçekleşen yeni yatırım turunda 130 milyon dolar yatırım aldı. Böylece Tonal'ın 2015 yılından bu yana toplam yatırım miktarı 615 milyon dolara ulaştı. 

Ancak konuya yakın kaynakların belirttiğine göre, Tonal'ın son yatırım turundaki değerlemesi, 2021'de 1,6 milyar dolar olan değerlemeden 550 milyon ila 600 milyon dolar arasına geriledi. 

Belki de biraz bu nedenle yeni yatırım turuyla birlikte kurum içinde bazı yönetimsel değişiklikler de söz konusu oldu. Bugünden itibaren Krystal Zell, şimdiye kadar şirketin kurucusu Aly Orady'nin yürüttüğü CEO pozisyonunda görev alacak. Aly Orady ise CTO pozisyonu olan yeni rolüne geçiş yapacak. Bu noktada Krystal Zell'in 2022'nin Temmuz ayında şirket başkanı olarak Tonal'a katıldığını belirtmekte fayda var. 

20 yıllık deneyimiyle dikkat çeken Krystal Zell, The Home Depot ve Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. dahil olmak üzere pek çok lider şirketin müşteriyi merkeze alan bir büyüme yakalamasını sağladı. Benzer bir momentumun Tonal'da da yakalanması hedefleniyor. 

Bu arada Tonal'In sunduğu ürüne bir kez daha yakından bakmakta fayda var. İki çiviyle herhangi bir duvara takılan Tonal'ın sunduğu ekipman, vücut geliştiricilerin bir kiloluk artışlarla 200 kiloya kadar ağırlık kaldırmasına olanak tanıyor. Ayarlanabilir kollar ve 17 farklı sensör, 170'in üzerinde bacak, kol, omuz, sırt, merkez ve göğüs egzersizlerini destekliyor. Tonal, mıknatıs ve algoritmalardan oluşan sisteminin saniyede binlerce hesaplama yaptığını ve düz ekran TV'den daha küçük bir form faktöründe ataletsiz direnç sağladığını söylüyor.

Perakende satış fiyatı 3995 dolar olan makineler, aylık abonelik ücreti ödeyen kullanıcılar için kardiyo, yoga, pilates ve diğer dersleri de sunuyor. İsteğe bağlı olarak, Tonal müşterileri kulplar, çubuklar, banklar, silindirler, egzersiz paspasları ve ek hareketler gibi daha fazlasını içeren 495 dolarlık aksesuar paketi de satın alabiliyor. Her Tonal ünitesinin şirketin aylık 59.95 dolar abonelik programı aracılığıyla kullanılabilen yüzlerce rehberli antrenmanı gösteren bir LED dokunmatik ekrana sahip olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.