Eski Twitter yöneticileri, yasal masrafların kendilerine ödenmemesi nedeniyle şirkete dava açtı

Elon Musk'ın şirketi satın almasıyla birlikte işten çıkarılan Parag Agrawal, Twitter'ın eski Chief Legal Officer'ı Vijaya Gadde ve eski CFO'su Ned Segal, Twitter'ı 1 milyon dolardan fazla yasal masrafı kendilerine geri ödememekle suçladı.
Eski Twitter yöneticileri, yasal masrafların kendilerine ödenmemesi nedeniyle şirkete dava açtı

Twitter'ın eski CEO'su Parag Agrawal, iki eski Twitter yöneticisi Vijaya Gadde ve Ned Segal ile birlikte pazartesi günü şirkete dava açtı. Yöneticiler, dava kapsamında Twitter'ı 1 milyon dolardan fazla yasal masrafı kendilerine geri ödememekle suçladı.

Sunulan dava dosyasında yer alan bilgilere göre; Elon Musk'ın şirketi satın almasıyla birlikte işten çıkarılan Parag Agrawal, Twitter'ın eski chief legal officer 'ı Vijaya Gadde ve eski CFO'su Ned Segal, Twitter'ın "yükümlülüklerini kabul etmeyi ve herhangi bir faturanın ödemesini yapmayı reddettiğini" iddia etti. 

Ödenmeyen faturalar kapsamında yöneticilerin Twitter'dayken Adalet Bakanlığı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yürütülen soruşturmalara yanıt vermek amacıyla kullandıklarını belirttikleri danışmanların ücretleri de yer alıyor.

Dava dosyasında şu ifadeler yer alıyor: 

"Bu dava, davalının devam eden dava ve soruşturmalarla ilgili yasal ücretleri ve masrafları avans olarak verme yükümlülüklerine uymasını gerektiren hızlandırılmış bir karar talep etmektedir." 

Yöneticilerin belirtmekte olduğu söz konusu federal soruşturmalarının kapsamının ne olduğu henüz netlik kazanmış değil. Ancak Vijaya Gadde'nin şubat ayında kongre önünde platformdaki içerik moderasyonuna dair ifade verdiği bilinmekte. 

Bu arada Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ve akabinde gerçekleşen işten çıkarmalar nedeniyle denetleyici kurumların dikkatini pek çok kez üzerine çektiğini söylemek mümkün. 

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Elon Musk'ın 2022'nin Nisan ayında Twitter'da bulunan hisselerini açıklamasını ve bu açıklamanın şirketi satın almak için yaptığı anlaşmadan önce gelmesini soruşturuyor. Ayrıca şirket, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması akabinde gerçekleşen işten çıkarmalar nedeniyle eski çalışanlar tarafından da dava edildi. 

Şu an için Twitter bu konu hakkında sessizliğini korumayı sürdürüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.