Missafir, 26 milyon dolar değerleme üzerinden 1,1 milyon dolar yatırım aldı

Ege Yapı’nın bu turda Missafir’in yatırımcıları arasına katılması, Türkiye’de PropTech alanının geleceğine dair de önemli bir gelişme olarak nitelendirildi.
Missafir, 26 milyon dolar değerleme üzerinden 1,1 milyon dolar yatırım aldı

Ege Yapı'nın teknoloji yatırımları yapan şirketi, kısa ve orta vadeli ev kiralama platformu Missafir'e 26 milyon dolar değerleme üzerinden 1,1 milyon dolar yatırım yaptı. Seri-A öncesi yatırım turunda Ege Yapı Teknoloji Girişim'i Missafir’e stratejik yatırımcı oldu. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yatırımlarını ve stratejik iş birliğini artırarak devam ettireceklerini vurgulayarak “Aynı zamanda Ege Yapı olarak geliştirdiğimiz projelerimizdeki evlerden de Missafir’in portföyüne eklemeyi hedefliyoruz.” dedi.

Ege Yapı’nın Missafir’in yatırımcıları arasına katılması, Türkiye’de PropTech alanının geleceğine dair de önemli bir gelişme olarak nitelendirildi.

Missafir, toplamda 30 yatırımcıya sahip. Şirketin yatırımcıları arasında Mehmet Onarcan, Altay Tınar, Mehmet Çelikol, Murat Erden, Alper Şener, Çağlan Mursaloğlu, Selahattin Doğan, Bahar Pardorokes, Bilal Kök, Köken Güneş, Haşmet Güneş, Agah Uğur, Özgür Günaydın, Hatice Cevher, Sedat Eratalar, Adnan Öcalgiray ve Nezih Üzümcüoğlu gibi dikkat çeken isimler var. Proptech alanın deneyimli ismi Mete Varas'ın Missafir’in danışmanları arasında yer alıyor.

Şirket, Aralık 2021'de köprü yatırım turunda 15 milyon dolar değerleme üzerinden 550 bin dolar yatırım aldı. Şirket, 2020'nin Mayıs ayında 1,9 milyon dolar değerleme ile yatırım haberiyle gündeme gelmişti. Bu turda da  yapılan yatırım miktarı açıklanmamıştı. 

Missafir, geçen sene yüzde 1100 büyüdü

2018 yılının Kasım ayında Mehmet Yüksel tarafından kurulan Missafir, kısa ve orta vadeli ev kiralama yönetim platformu olarak hizmet sunuyor. Missafir; profil yönetimi, dinamik fiyatlandırma ve teknolojik altyapılı operasyonel destek hizmeti ile ev sahiplerinin hızlı, güvenilir, yüksek kazançlı ve stressiz bir modelle evlerini kiralamalarını sağlıyor. 2300 eve sahip olan Missafir, hizmet verdiği evlerde konaklayanlara ise 7/24 iletişim desteği, konsiyerj ve temizlik hizmetleri sunuyor. Şirket, 3 ülkede faaliyet gösteriyor. Missafir, geçen sene yüzde 1100 büyüdü. Şirket, son 4 yılda ortalamasında yüzde 1200 büyümüş oldu. 

Missafir’in kurucusu Mehmet Yüksel, “Ege Yapı gibi ülkenin en büyük gayrimenkul oyuncularından birinin PropTech alanında yatırım yapması ülkemiz için de güzel bir gelişme oldu. 2 yılda Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyüğü, 5 yılda da dünyanın en büyüğü olmayı hedefliyoruz.” dedi.

2021'in yaz aylarında pandeminin de etkisiyle tüketici tercihlerinde beş yılda oluşabilecek değişiklik bir anda yaşandı. Bu kapsamda turizmin yoğunlaştığı Temmuz ve Ağustos döneminde Missafir'deki rezervasyon taleplerinde yüzde 300 artış görüldü.

Geçen Mart ayında şirket, Orta Avrupa pazarına güçlü bir giriş yapma amacıyla Golden Leaf Properties'i satın aldığını duyurdu. Bu satın almayla birlikte Missafir, 2014 yılında kurulan Golden Leaf Properties'in 110’dan fazla evini portföyüne katmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.