Missafir, Hırvatistan merkezli Golden Leaf’i satın aldı

Missafir, Hırvatistan'dan Golden Leaf Properties'i satın aldığını duyurdu. Bu satın almayla birlikte Missafir, Golden Leaf Properties'in 110’dan fazla evini portföyüne katmış oldu. 
Missafir, Hırvatistan merkezli Golden Leaf’i satın aldı

Kısa/orta vadeli ev kiralama yönetim platformu Missafir'in, 2021 yılında 15 milyon dolar değerleme üzerinden 550 bin dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Şirket, Orta Avrupa pazarına güçlü bir giriş yapma amacıyla Golden Leaf Properties'i satın aldığını duyurdu.

Bu satın almayla birlikte Missafir, 2014 yılında kurulan Golden Leaf Properties'in 110’dan fazla evini portföyüne katmış oldu. Bunun yanı sıra şirket, yüksek kalite villa ve dairelerin kısa dönem kiralama sürecini uçtan uca yöneten Golden Leaf Properties'i hizmet ağına dahil etti. Bu hizmet ağının özellikle Sibenik, Split, Hvar Adaları, Zadar ve Trogir gibi Adriyatik bölgesinin en popüler destinasyonlarını kapsadığını da belirtelim. Golden Leaf Properties en çok Almanya, Birleşik Krallık, Polonya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinden gelen turistleri ağırlıyor. Missafir ise bu destinasyonlarda ev
sahipleri için de eşyalandırma, temizlik, listeleme ve müşteri hizmetleri olarak geniş çaplı bir hizmet sunacak. 

Missafir'in Hırvatistan’da konumlanıp buradaki büyümesini hızlandırması, Adriyatik bölgesinden başlayarak Avrupa’nın en büyük kısa/orta dönem konaklama markası olmayı amaçladığını gösteriyor. 

Missafir’in kurucusu ve CEO’su Mehmet Yüksel, satın almadan sonra açıklamalarda bulundu:

Türk misafirperverliğini dünyaya tanıtacak global bir marka olma yolculuğunda Hırvatistan'a girişimiz ve Golden Leaf Properties’i satın almamız bizim için önemli bir adım. Bölgenin önemli ve son yılların en popüler turizm ülkelerinden biri olan Hırvatistan’a büyük bir portföyle ve iyi bir takıma sahip olarak giriyoruz. Bu, bizim için pazara girişte hem bir rekabet avantajı sağlayacak hem de hızla devam edeceğimiz CEE ülkelerine açılma yolunda stratejik bir adım olacak.

Golden Leaf Properties kurucularından Maksimilijan Šprung ise şöyle konuştu: 

Missafir ailesine katıldığımız için çok heyecanlıyız. Golden Leaf yıllardır lokal bir gayrimenkul yönetim şirketiydi ve şimdi uluslararası bir marka haline geliyoruz. Bu birleşmeden elde edilecek çok fazla deneyim ve potansiyel çıktıları olacak, ev sahiplerine benzersiz hizmet ve misafirlerimize evlerimizde unutulmaz bir deneyim sunabilecektir. Çok yakın zamanda iki tarafın da kaslarını birleştirerek bu coğrafyanın en büyük ev konaklaması markası olacağımıza inanıyorum.

Missafir, Golden Leaf Properties’in satın alımıyla ağırlıklı olarak lüks ve VIP segmentindeki ürünlere yenilerini ekledi. Mehmet Yüksel, yeni lokasyonlarla birlikte hizmet kalitesini geliştireceklerini belirtti. Yüksel, bu satın almayı, sadece Hırvatistan’da hızlı büyümeye değil aynı zamanda diğer pazarlara çok hızlı girmeyi sağlayacak bir deneyim olarak tanımladı. 

Bu satın alma ile birlikte Missafir, Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Karadağ ve Mikonos'ta konumlanan toplam 100'den fazla lokasyonda 2 binden fazla eve sahip oldu. Şirket, önümüzdeki yıl sonu itibarıyla; Karadağ, Yunanistan, Slovenya ve Macaristan’ı da hedeflediklerini ekledi. Bu sayede konaklama tarafında müşteri portföyündeki yabancı turist oranını artıran Missafir, Türkiye'ye daha kaliteli konaklama deneyimi ve dolayısıyla döviz girişinde büyük bir yükselişe aracılık edeceğini ön görüyor. Marka, kısa bir süre içinde gelişmelerle ilgili bir lansman da gerçekleştireceğini duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.