Tesla çalışanları, bazı kullanıcıların araç kamera kayıtlarını izinsiz paylaştı

Söz konusu paylaşımlar, 2019 ve 2022 yılları arasında kaydedilen görüntüleri içerdi.
Tesla çalışanları, bazı kullanıcıların araç kamera kayıtlarını izinsiz paylaştı

Bu hafta Türkiye'ye resmen giriş yapan Tesla, gündemi meşgul eden başka bir haberle daha gündeme geldi. Reuters'ta yayınlanan bir habere göre Tesla çalışanları, araç içerisindeki kameralar tarafından kaydedilen kullanıcı görüntülerini paylaşıp görüntülerle dalga geçti.

Çalışanların videolardan aldığı görüntüleri kullanarak meme'ler oluşturduğu ve daha sonra bunların özel grup sohbetlerinde paylaştığı bildirildi. Olay, şirketin Bay Area ofisinde çalışmış eski çalışanları tarafından anlatılınca ortaya çıktı.

Videoların araba kazalarından kullanıcıların özel hayatına dair cinsel içerikli görüntüleri kapsadığı ifade edildi. Söz konusu paylaşımlar, 2019 ve 2022 yılları arasında kaydedilen görüntüleri içerdi. Videolar, otonom sürüş özelliklerini etkinleştirmek için Tesla araçlarına monte edilen kameralarla kaydedildi. 

Tesla Autopilot diye tanımlanan sistem, otonom sürücü yardım sistemi olarak bilinen sistem olarak ön plana çıkıyor Yani bir Tesla aracının etrafındaki arabaları ve yolu "görmesine" ve kendi kendini sınırlı derecede sürmesine izin veren bir özellik olduğu biliniyor.

Bu noktada Tesla, bu suçlamaları kabul etmiyor. Çünkü canlı yayınların uçtan uca şifrelendiğini ve şirket tarafından erişilemediğini iddia etse de bu haber şirketin itibarını zedeleyecek potansiyele sahip. Bir taraftan şirket, yaptığı işler kadar çalışanlarıyla ilgili çıkan haberlerle zor durumda kalıyor.

Örneğin; 2022'nin Aralık ayında Tesla, CEO'su Elon Musk'ın zorunlu işe dönüş politikasını eleştiren, sosyal medyada Musk'ın tweet'lerini paylaşan iki Tesla çalışanını haksız yere işten çıkarmakla suçlanmıştı. Şirket yetkilileri, iki çalışanın haziran ayında şirketin taciz karşıtı politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle işten çıkarıldığını açıklanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.