Robotik geliştiricileri için veri araçları oluşturan Roboto, 4.8 milyon dolar yatırım aldı

Daha önce Amazon Robotics'te çalışan Benji Barash ve Yves Albers-Schoenberg tarafından hayata geçirilen Roboto, tohum yatırım turunda 4.8 milyon dolar yatırım alarak gizlilikten çıktı.
Robotik geliştiricileri için veri araçları oluşturan Roboto, 4.8 milyon dolar yatırım aldı

Robotik geliştiricilerin bir prototipten güvenilir bir üretim sistemine geçmesine yardımcı olacak araçlar oluşturmak için çalışan Roboto, tohum yatırım turunda 4.8 milyon dolar yatırım alarak gizlilikten çıktı. Unusual Ventures'in liderliği üstlendiği yatırım turuna Allen Institute for Artificial Intelligence (AI2) ve FUSE Ventures katıldı.

Yapay zeka destekli platformuyla Roboto, yerel araçlara ihtiyaç duymadan çok büyük miktarda sensör verisini analiz etmeyi ve tam olarak anlamayı mümkün kılarak bu sıkıntılı noktaları ortadan kaldırıyor.

Daha önce Amazon Robotics'te çalışan Benji Barash ve Yves Albers-Schoenberg tarafından hayata geçirilen girişim, kullanıcıların doğal dili kullanarak yöntemler arasında kolayca arama yapmasına olanak tanıyan bir veri platformu oluşturmak için çalışıyor. Şirketin şu anda, Roboto'nun erken bir sürümünü test etmekle ilgilenenler için mühendisler ve araştırmacılar tarafından kullanılan büyük ölçekli, otonom sürüş veri seti olan nuScenes'ten alınan verileri kullanan ücretsiz bir demosu mevcut. Korumalı alan ile kullanıcılar, ihtiyaç duydukları verileri aramak için yalnızca doğal dili kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda grafiksel zaman serisi sinyallerinde de arama yapabiliyorlar.

Roboto'nun kurucuları, kariyerlerini Amazon'da insansız hava aracı teslimatı gibi projelerde çalışarak geçirdikleri için, robot teknolojisinin inanılmaz potansiyeline karşı inanılmaz bir ön sıra koltuklarının olduğunu; ancak, son zamanlarda yaşanan tüm ilerlemelere rağmen, güvenli ve güvenilir otonom sistemler oluşturmanın hala şaşırtıcı derecede zor ve çok pahalı olduğunu da öğrendiklerini söyledi.

Roboto, ETH Zürich AI Center'daki araştırmacılar ve profesörlerle de iş birliği halinde çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.