Google Privacy Sandbox, uygulama pazarlamacıları için ne anlama geliyor?

Android işletim sistemi, işletim sistemlerinin yüzde 71.8'ini temsil ederken, iOS yüzde 27.6'sını temsil etmekte. Bu anlamda Privacy Sandbox'ın etkisinin geniş kapsamlı olacağını söylemek mümkün. 
Google Privacy Sandbox, uygulama pazarlamacıları için ne anlama geliyor?

Google, Privacy Sandbox ile çerezleri kullanmadan, reklamları güçlendiren web standartları oluşturmayı amaçlıyor. Privacy Sandbox, bir kullanıcının etkinliğini analiz etmek ve reklamverenler tarafından hedefleme için kullanılabilecek, gizliliği koruyan bir kimlik oluşturmak için bir tarayıcı içi algoritma olan Federated Learning of Cohorts (FLoC) kullanmayı öneriyor. Google, FLoC'nin çerezlerden daha anonim olduğunu iddia etse de Electronic Frontier Foundation, bunu gizliliği koruyan teknolojinin tersi ve davranışsal kredi puanı olarak tanımlıyor.

İlk olarak 2022'nin Şubat ayında duyurulan Android cihazlar için geliştirilen Privacy Sandbox sürümü, Android 13 cihazlarında kademeli olarak yayına alınmaya başladı. Privacy Sandbox, Android cihazlarda kullanıcı gizliliğini artırmak için uygulamalar arası tanımlayıcıları bertaraf ederek kullanıcı verilerinin üçüncü taraflarla paylaşımını sınırlandırıyor. Kullanıcılar, arayüz üzerinden uygulamaların, Android tarafından tahmin edilen ilgil alanlarına göre reklam göstermesinin önüne geçebiliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.