Volkswagen ve Redwood Materials, eski dizüstü bilgisayarları elektrikli araç pillerine dönüştürecek

Volkswagen tarafından lityum iyonla çalışan cihazlar dahil olmak üzere piller ve cihazlar, elektrikli araç pilleri olarak yeniden değerlendirilmek üzere Redwood'un Nevada tesisine gönderilecek.
Volkswagen ve Redwood Materials, eski dizüstü bilgisayarları elektrikli araç pillerine dönüştürecek

Geri dönüşüm girişimi Redwood Materials, araba üreticisi Volkswagen ile eski dizüstü bilgisayarları elektrikli araç pillerine dönüştürmeye başlıyor. İki şirketin bu hamle ile amacı, pil maliyetlerini ve nakliye ihtiyacını azaltmak.

Peki, bu geri dönüşüm nasıl gerçekleşecek? Paylaşılanlara göre Volkswagen tarafından lityum iyonla çalışan cihazlar dahil olmak üzere piller ve cihazlar, elektrikli araç pilleri olarak yeniden değerlendirilmek üzere Redwood'un Nevada tesisine gönderilecek. Bu ürünler, Volkswagen Amerika tarafından toplanacak. Çünkü Redwood'un geliştirdiği teknoloji, pillerden nikel, kobalt, lityum ve bakır gibi minerallerin yüzde 95'inden fazlasınının geri kazanabilmesini sağlıyor. En azından böyle bir beklenti mevcut. 

Volkswagen ve Audi'nin, ABD'deki bin bayilik ağından kullanım ömrü dolmuş elektrikli araç pil paketlerini kurtarmak ve geri dönüştürmek için geçen yıl Redwood ile sözleşme imzaladığını hatırlatalım. 

Redwood Materials, 2017 yılında Jeffrey Brian Straubel tarafından kuruldu. Şirketin kurucusu JB Straubel, aynı zamanda Tesla'nın kurucu ortağı ve eski CTO'su ve Tesla'da 15 yıl çalıştı. Redwood ise Ford, Toyota, Nissan, Specialized, Amazon, Lyft ve diğer elektrikli araç markalarının pillerini de geri dönüştürüyor. Redwood'un pil hücresi üretiminden çıkan hurdayı geri dönüştürmek ve hurdayı işlemek için anlaşma yaptığı şirketler arasında Panasonic de var. Redwood'un Panasonic ile anlaşması, 2021 yılında gerçekleştirilmişti. 

Söz konusu gelişme, yani eski dizüstü bilgisayarların elektrikli araç pillerine dönüştürülecek olması, Volkswagen'in elektrikli araçlara 5 yıl içinde 193 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor olmasına paralel bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Zira şirket, yaptığı 5 yıllık yatırım bütçesinin yüzde 56'sını elektrifikasyon ve dijitalleşmeye ayırmıştı. 193 milyar dolarlık yatırım, batarya üretimi ve Kuzey Amerika operasyonlarını geliştirmek amacıyla yapılacak.

Volkswagen, 2030 yılına kadar dünya çapında yüzde 50 elektrikli araç satışı hedefine ulaşmayı planlıyor. İçten yanmalı motor teknolojisine yapılan yatırımın 2025'te zirveye ulaşacağına inanan şirket, satışların o tarihten itibaren sonra düşüşe geçeceğini tahmin ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.