Spotify, Clubhouse rakibi olarak başlattığı Spotify Live'ı kapatıyor

Başlığı okurken bile bizi pandemide evde kapalı kaldığımız döneme götüren, Spotify'ın sesli sosyal medya aracı Spotify Live sonunda kapanıyor.
Spotify, Clubhouse rakibi olarak başlattığı Spotify Live'ı kapatıyor

Başlığı okurken bile bizi pandemide evde kapalı kaldığımız döneme götüren, Spotify'ın sesli sosyal medya aracı Spotify Live sonunda kapanıyor. Ancak şirket, canlı yayın özelliklerini ana uygulamasında test etmeye devam edeceğinin de altını çizdi. 

Spotify Live'ın ilk adı Greenroom'du. Şirket, daha sonra ürünü yeniden markalaştırarak Spotify Live olarak kendi uygulamasına entegre etmişti. Uygulama, içerik oluşturucuların, abonelerin ana Spotify uygulamasında duyabileceği konuşmaları düzenleyebileceği bir yer olarak kullanılıyordu. Ancak bir Spotify sözcüsü, Spotify kullanıcılarının canlı sesle nasıl etkileşime girdiğine dair bir süre deneyip öğrendikten sonra, Spotify Live uygulamasını kullanımdan kaldırma kararı aldıklarını belirtti. 

Bu uygulamanın kapatılması aslında hiç şaşırtıcı değil, zira Clubhouse benzeri uygulamalar bir dönem inanılmaz talep görmesine rağmen kısa bir süre içinde kendi kendilerini imha ettiler. Spotify sözcüsü de Spotify ekosisteminde canlı hayran-yaratıcı etkileşimleri için bir gelecek olduğuna inandıklarını, ancak artık bağımsız bir uygulamanın bu açıdan bir anlam ifade etmediğini söyledi. Yani şu anda kimse, elzem bazı durumlar hariç sesli sosyal medya platformlarına pek ihtiyaç duymuyor. 

Clubhouse, lansmanından sonra bir yıl içinde 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşınca diğer sosyal medya şirketleri buna karşılık olarak benzer ürünler üretti veya satın aldı. Twitter, Spaces'i başlattı, Meta, Facebook'ta Canlı Ses Odaları'nı tanıttı, LinkedIn, Reddit ve Discord gibi şirketler de benzer ürünler çıkaracağını açıkladı. Geçen yıl Facebook da Clubhouse benzeri olan Canlı Ses Odaları teklifini Facebook Live deneyimine entegre etmişti. Sosyal medya devi, kısa biçimli ses Soundbites özelliğini de durdurmuştu. 

Sonuç olarak, sesli iletişim herkesin evlere kapandığı dönemde talep görse de şu an çok fazla kişinin ilgisini çekmiyor diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.