Softbank, siber güvenlik platformu Cybereason'a 100 milyon dolar yatırım yaptı

Cybereason, 2012 yılında Lior Div, Yonatan Amit ve Yossi Naa tarafından kuruldu. Siber saldırıları engellemek konusunda uzmanlaşan şirket, canlı tehdit analizlerine odaklanıyor.
Softbank, siber güvenlik platformu Cybereason'a 100 milyon dolar yatırım yaptı

Boston merkezli siber güvenlik platformu sağlayıcısı Cybereason'a yaklaşık dört sene sonra Softbank'ten bir başka yatırım daha geldi. Girişim, Japonya medya ve teknoloji şirketinden 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yeni yatırımla birlikte Cybereason'ın aldığı toplam yatırım miktarı 850,6 milyon dolara çıktı.

Şirketin diğer yatırımcıları arasında Google, Liberty Strategic Capital, Irving Investors, Charles River Ventures, All Blue Capital ve Spark Capital Partners'ın yer aldığını hatırlatalım. Şirket, yeni yatırımı küresel anlamda büyümek için kullanacağını açıkladı. Softbank, Cybereason'a 2019'un Ağustos ayında da 200 milyon dolar yatırım yapmıştı. Aynı şirkete 100 milyon dolarlık ilk yatırımı ise 2017'nin haziran ayında gerçekleştirdi.

Yatırım haberiyle Eric Gan'ın şirketin yeni CEO'su olarak göreve başlayacağı da duyuruldu. Şirketin şu anki CEO'su Lior Div'in ise şirkete danışman olarak hizmet vermeye devam edeceği söylendi. Eric Gan, 2015'ten beri SoftBank'ta çalışıyor ve telekomünikasyon şirketi olan eAccess'i kurduğu biliniyor.

Şirket, 2012 yılında Lior Div, Yonatan Amit ve Yossi Naa tarafından kuruldu. Siber saldırıları engellemek konusunda uzmanlaşan Cybereason, canlı tehdit analizlerine odaklanıyor. Cybereason, PowerShell ve .NET framework motorları ile işletme ağlarında bilinen ve şüpheli tehditleri önlemeye yardımcı oluyor. Şirket, her ağ uç noktasından ayrıntılı bilgiyi gerçek zamanlı olarak iletiyor. Güvenlik uyarılarını, etkilenen makineler ve kullanıcılar ile gelen ve giden iletişimler gibi ilgili saldırı öğeleriyle ilişkilendiriyor.

Softbank, geçen senenin Haziran ayında otomotiv üreticilerinden olan Porsche'un Hırvatistan merkezli elektrikli hiper araba üreticisi Rimac Group'a 536 milyon dolar yatırım yaptı. Alınan 536 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Rimac Group'un değerlemesi ise 2,2 milyar dolara ulaştı. Rimac'ın 536 milyon dolarlık D serisi yatırım turu, Softbank Vision Fund 2 ve Goldman Sachs liderliğinde gerçekleşti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.