E-ticaret markalarına veri odaklı envanter çözümleri sunan Fabrikatör, 650 bin euro yatırım aldı

“Sanal Operasyon Müdürü” olarak hizmet veren Fabrikatör, pre-seed yatırım turunda Almanya’dan Backbone Ventures, APX ve melek yatırımcıların katılımıyla 650 bin euro yatırım aldığını duyurdu.
E-ticaret markalarına veri odaklı envanter çözümleri sunan Fabrikatör, 650 bin euro yatırım aldı

“Sanal Operasyon Müdürü” olarak hizmet veren Fabrikatör, pre-seed yatırım turunda Almanya’dan Backbone Ventures, APX ve melek yatırımcıların katılımıyla 650 bin euro yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım turuna Türkiye’den Paraşüt’ün kurucu ortakları, yurt dışından ise Amazon İngiltere’nin eski Yönetici Direktörü Christopher North, SevenSenders’ın CEO’su Johannes Plehn ve Project A’in CFO’su Anton Grabovski gibi isimler katıldı.

2020 yılında Berlin, Almanya'da kurulan Fabrikatör platformu, son teknoloji tahminleme çözümleri ve operasyon otomasyonu özellikleri ile e-ticaret işletmecilerini destekleyerek onlara veri odaklı envanter ve tedarik kararları almalarında yardımcı oluyor. Yılda 500 milyon euro değerinde envanter kararlarını işleyen Fabrikatör, şu anda 20'den fazla ülkede e-ticaret markalarına hizmet veriyor.

Fabrikatör'ün CEO'su ve kurucu ortağı Bahadır Efeoğlu, "Sadece büyümeyi değil, aynı zamanda envanter kayıplarını en aza indirgeyerek verimliliği de artıran bir “Sanal Operasyon Müdürü” olarak hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Bu pre-seed yatırımı ile platformumuzun gelişimini hızlandırmaktan, büyümemizi artırmaktan ve dünya standartlarında bir ekip oluşturmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz" dedi.

Fabrikatör'ün kurucu ortağı Demirhan Aydın ise, "Amacımız, dünya çapındaki e-ticaret markaları için tercih edilen “Sanal Operasyon Müdürü” olmak. Melek yatırımcılarımıza bize duydukları inanç ve tecrübelerini bizimle cömertçe paylaşmaları için teşekkür ediyoruz. İhtiyaç duyulduğunda elini çabucak kirletmekten çekinmeyenlere özellikle teşekkür ederiz" diye ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.