İklim teknolojilerine odaklanan Agreena, 46 milyon euro yatırım aldı

46 milyon dolarlık B Serisi yatırım turu HV Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna AENU, Anthemis, Kinnevik, Gullspång Re:food ve Danimarka merkezli Export and Investment Fund katıldı. 
İklim teknolojilerine odaklanan Agreena, 46 milyon euro yatırım aldı

İklim teknolojileri ve fintech girişimi Agreena, 46 milyon Euro yatırım aldı. 46 milyon dolarlık B Serisi yatırım turu HV Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna AENU, Anthemis, Kinnevik, Gullspång Re:food ve Danimarka merkezli Export and Investment Fund katıldı. 

Danimarka merkezli şirket, yeni gelen yatırımın karbon emisyonu azaltmak ve fintech alanında yapılacak Ar-Ge çalışmaları için kullanacağı açıkladı. Bu yatırımın 20 milyon Euro'luk Seri A yatırımından sadece bir yıl sonra geldiğini hatırlatalım.

Agreena, 2019 yılında Julie Karl Koch Fahler ve Ida Boesen tarafından faaliyete geçirildi. Arazilerde yer alan 'karbon yutağı' yani karbondioksiti atmosferden yutarak depolayan sistemlerdeki karbonu, karbon kredisine dönüştüren bir platform geliştirdi. Şirket, 16 ülkede 600 bin hektar alandaki karbonu krediye dönüştürdü. 

Son yıllarda çiftçiler, rejeneratif tarım yani endüstriyel tarım kaynaklı doğal kaynakların tükenmesini engellemeyi yönelik çalışmalara başladı. Bu noktada çiftçilere yeni ve alternatif ödeme yapacak finansal yolların inşa edilmesi önemli. Şirket, bu noktada oldukça kritik bir noktaya konumlanıyor. 

Sistem, çiftçilerin Agreena platformuna arazileriyle ilgili verileri girmesiyle aktive oluyor. Bir sonraki adım hasadın nasıl olması gerektiği planlamak. Daha sonra arazinin çevreye ne kadar karbon yayma potansiyeli olduğu belirleniyor. 

Agreena, uydu görüntülerini izlemek ve doğrulama sağlamak için geçen yıl İngiltere merkezli yapay zeka şirketi Hummingbird Technologies'i satın aldı. Şirketin hedefi ise Batı Avrupa'da büyümek. 

Karbon kredisi, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında 2005’te yürürlüğe giren Kyoto Protokolü'nün imzaya açılması ile gündeme geldi. Amaç, iklim değişikliğine neden olan sera gazı salınımı azaltmak. Bu, anlaşmaya taraf olan 40 gelişmiş ülkenin sera gazı salınımları için ulusal kotalar belirlemek için yapıldı. Bu ülkeler ile protokolü imzalamamış olan gönüllü ülkeler arasında karbon kredisi alışverişi başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.