Yerli mobil oyun geliştiricisi Gulliver’s Games, 1,5 milyon dolar yatırım aldı

Gulliver’s Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 1,5 milyon dolar yatırım aldı. Gulliver’s Games'in 1,5 milyon dolarlık yatırımı, Boğaziçi Ventures ve ABD merkezli March Capital'dan geldi.
Yerli mobil oyun geliştiricisi Gulliver’s Games, 1,5 milyon dolar yatırım aldı

Yerli bir mobil oyun girişimi olarak karşımıza çıkan Gulliver’s Games, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Gulliver’s Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 1,5 milyon dolar yatırım aldı. Gulliver’s Games'in 1,5 milyon dolarlık yatırımı, Boğaziçi Ventures ve ABD merkezli March Capital'dan geldi.

1,5 milyon dolarlık yatırımın, 500 bin dolarlık kısmının Boğaziçi Ventures'tan geldiğini de ayrıca paylaşalım. Hatırlatmak gerekirse Gulliver’s Games, 2021 yılının Eylül ayında 750 bin dolarlık bir tohum yatırım almıştı. Alınan yeni yatırım, Gulliver’s Games'in ikinci yatırımı oldu.

Geçtiğimiz yıl ilk oyunu olan Restaurant Tycoon - Idle Game’i piyasaya çıkaran Gulliver’s Games, yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Alınan yatırım özelinde açıklamalarda bulunan Gulliver Games kurucusu ve CEO’su Doğan Akdağ, ilk oyunları olan Restaurant Tycoon’u geliştirme ve yayınlama süresince ciddi bir teknik ve tasarım bilgisi edindiklerini belirtti.

Bu bilgiler ışığında stratejilerini değiştirerek sadece “oyuncu” kitlenin değil, yediden yetmişe herkesin keyifle oynayabileceği farklı bir proje üzerine bir süredir çalıştıklarını da aktaran Akdağ, yeni ve daha büyük ölçekteki yatırımın inşa ettikleri çalışma kültürünü ileriye taşıyacak yeni ekip arkadaşları ile hızlı büyümelerinin yolunu açacağını da sözlerine ekledi.

Tecrübeli kurucu ortakları olan, iyi datalara sahip oyun girişimlerine yatırımın en sevdikleri alanlardan olduğunu paylaşan Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı ve CEO’su Barış Özistek, oyun sektöründe başarısını ve tutkusunu bize kanıtlamış olan Gulliver’s Games ekibine ikinci yatırımı da yaparak büyümesine destek oldukları için çok mutlu olduklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.