Kevin Costner'ın konum odaklı sesli hikaye uygulaması Autio, 5.9 milyon dolar yatırım aldı

Autio, iHeartMedia liderliğinde 5.9 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Stonks, Cooley Law, Blue 9 Capital, Seraph Group, Eric Ries ve Kern Venture Group katılım gösterdi. 
Kevin Costner'ın konum odaklı sesli hikaye uygulaması Autio, 5.9 milyon dolar yatırım aldı

Kurucu ortakları arasında Kevin Costner'ın yer aldığı konum temelli sesli hikaye uygulaması Autio, iHeartMedia liderliğinde 5.9 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Stonks, Cooley Law, Blue 9 Capital, Seraph Group, Eric Ries ve Kern Venture Group katılım gösterdi. 

Geçen yıl HearHere ismine sahip olan girişim bu yıl marka değişikliği yaparak Autio ile ilerlemeye karar verdi. Bu noktada girişimin geçen yıl 3,2 milyon dolarlık tohum yatırımı aldığını belirtmekte fayda var. Bu yatırım turu ise, geçen yıl gerçekleşen turun devamı niteliğinde. Girişimin 2021 yılında tohum öncesi yatırım turunda 1.6 milyon dolar yatırım aldığını belirtelim. Bu yeni yatırım turuyla girişimin toplam yatırım miktarı 10.7 milyon dolara ulaştı. 

Girişim yeni yatırımı, uygulamanın içerik kütüphanesini genişletmek, ekibi büyütmek ve uygulamayı ABD dışındaki ülkelere açmak için kullanacak. Yatırıma ek olarak girişimin iHeartMedia ile ortaklık kurduğunu da belirtelim. Bu yeni ortaklık sayesinde Autio içeriklerinin dağıtımı, iHeartMedia üzerinden gerçekleşecek. 

Girişimin faaliyet alanı 

Kevin Costner, Woody Sears ve Bill Werlin tarafından kurulan girişimin şu an için yalnızca iOS uygulaması mevcut. Uygulama ise 2 ila 4 dakikalık hikayelere ev sahipliği yapmakta. Tüm hikayeler, kullanıcıların konumlarını temel alarak, çevrelerinde bilmedikleri noktalarla ilgili bilgilendirici içerikler sunuyor. Hikayelerden bazıları Kevin Costner'ın yanı sıra oyuncu John Lithgow ve Phil Jackson gibi tanınmış isimler tarafından anlatılıyor.

Ücretsiz sürümde 5 hikaye yer alırken, uygulamanın ücretli aboneleri, yıllık 36 dolar karşılığında sınırsız erişim elde ediyor. Kullanıcılar, konum bilgisine erişim verdikten sonra seyahat halindeyken, yakınlarındaki birbirinden farklı hikayeyi keşfedebiliyor. Seyahat halinde olmayan kullanıcılar da ABD haritası üzerinden farklı konumlara dokunarak bu hikayelere erişebiliyor. 

Girişimin öne çıkan verileri 

2020 yılında 1500 konum temelli hikayeye sahip olan Autio, şu anda uygulamasında 10 bin hikayeye yer veriyor. Ayrıca uygulamanın 230 bin kayıtlı kullanıcısı bulunmakta. Yakın zamanda Shark Tank isimli televizyon programına konuk olan Autio, programda teklif edilen yatırımı reddetti. Bununla birlikte uygulamanın tanınırlığı artış gösterdi. Programın ardından uygulama indirmeleri yüzde 464 artış gösterirken, yeni abone sayısı yüzde 105 yükseldi. Web site trafiği ise yüzde 1600 arttı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.