Ödeme sistemlerine odaklanan Paytrix, 18,3 milyon dolar aldı

Londra merkezli Paytrix, şirketklerin dünya üzerindeki tüm ödeme servisleri ve bankacılık sistemlerine tek bir platform üzerinden ulaşılmasını sağlıyor.
Ödeme sistemlerine odaklanan Paytrix, 18,3 milyon dolar aldı

Finansal teknoloji girişimi Paytrix, 18,3 milyon dolar aldı. 18,3 milyon dolarlık A Serisi yatırım turu, Unusual Ventures, Motive Partners ve Bain Capital Ventures'ın ortak liderliği ile gerçekleşti. Yatırım turuna Fin Capital, Better Tomorrow Ventures, Hambro Perks, ClockTower Ventures, The Fintech Fund, D4 Ventures ile melek yatırımcılar da katıldı.

Yeni gelen yatırımın ürün geliştirmek ve Avrupa pazarında genişlemek için kullanılacağı açıklandı. Şirketin 2022'nin Mayıs ayında 5 milyon euroluk tohum yatırım aldığını hatırlatalım. 

Londra merkezli şirket, 2022 yılında Aran Brown ve Eddie Harrison tarafından kuruldu. Paytrix, online ticaret yapan şirketlerin dünya üzerindeki tüm ödeme servisleri ve bankacılık sistemlerine tek bir platform üzerinden ulaşmasını sağlıyor. İşletmelerin dünyanın herhangi bir yerine kolayca para transferi ve ödeme yapması konusunda yardımcı oluyor. 

Ödeme sistemlerine odaklanan Paytrix'in çözümü, 200'den fazla ülkede ve 133 farklı para birimi ile birlikte kullanılabiliyor. Platform, ödeme sistemlerini daha verimli hale getiriyor. Sınır ötesi ödemelerin karmaşıklığı ve maliyetini en aza indiriyor. Avrupa pazarlarına açılmak isteyen Paytrix, İrlanda'da operasyon merkezi kuracak.

Paytrix'in fintech sektöründe yüksek potansiyele sahip olduğunu belirten Paytrix CEO'su Aran Brown, "Şirketler, büyük hacimli uluslararası ödemelerle başa çıkmakta zorlanıyor. Paytrix, pek çok avantajı ve çözümü tek bir platformda topluyor" diyerek girişiminin neden önemli olduğunu açıklıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.